Reesfiets Cultuursafari

Een Culturele Safari in de Reeshof

  • Vond plaats in oktober 2021
Reeshof

Vier bijzondere locaties – vijf vrolijke familievoorstellingen. Dat is Reesfiets Cultuursafari. Reeshof Cultuurt en EELT Theatercollectief nemen je mee op reis langs circusacts, sprookjesachtig theater en speelse kleinkunstliedjes. Op zaterdagmiddag 2 oktober val je al fietsend van de ene in de andere verrassing in ons meest westelijke stadsdeel!

Finalisten Leids Cabaretfestival

Het is misschien wel een van de best bewaarde geheimen van De Reeshof: de mediterrane tuin van Italiaans restaurant Giardino d’Italia, aan de Reeshofdijk. Tussen de bloemen van dit Italiaanse paradijs luistert het publiek naar liedjes van Zee. De Tilburgse muzikanten van Zee behaalden in 2018 de finale van het Leids Cabaretfestival. De Zee neemt je mee, soms kabbelend, soms wild, soms serieus maar nooit expres. Melancholieke lofzangen op klunzige omstandigheden in onze toevallige levens.

Coronoiastreet

Oude rommel bestaat niet voor de Tilburgse theatermaker Moniek Smeets. Met wat anderen weggooien bouwt zij een betoverende wereld. Samen met haar compagnon Bram Wiersma verwonderde ze het nationale en internationale publiek met uniek beeldend theater. Coronaiastreet is een psychedelische poppenkastvoorstelling over de angst voor de besmettelijke ander. Plaats van handeling: de schoolkantine van basisschool De Boemerang.

Monique Smeets

Circus

Een reus uit Amerika en een veel kleinere vrouw uit de Groningse klei. Allebei lijken ze gemaakt van elastiek. Met hun gewaagde acrobatiek bezorgt Duo No Nonsense het publiek regelmatig een hartverzakking. Maar geen nood, het loopt altijd goed af, toch? Duo No Nonsense speelt in het Reeshofpark, in het openluchttheater achter Fifty50 bar. Hun acrobatische toeren worden afgewisseld met een voorstelling van EELT Theatercollectief. In deze voorstelling gaan De Tilburgse kleinkunstveteraan Peer de Graaf en accordeonvirtuoos Michaël Breukers met het publiek op zoek naar verbeelding en humor in tijden van Vaxvrees.

Peer de Graaf

Bibliotheek Heyhoef

Reeshof Cultuurt en de Bibliotheek Midden-Brabant slaan de komende jaren de handen ineen om De Reeshof Cultureel te verrijken. Tijdens de cultuursafari bieden ze het podium aan de zeer getalenteerde zangeres Anna Joan, die vlak voor de Coronacrisis nog te zien was in Heyhoef Backstage. Anna Joan haalt haar inspiratie uit.

Anna Joan - Live studio sessie

Reserveren

De Reesfiets Cultuursafari begint om 13:00 en loopt af om 16u30. Je kunt via onderstaande link uit vier startlocaties kiezen: het Reeshofpark, de bibliotheek, Basisschool de Boemerang, of Giardino d’Italia.

Last van zadelpijn of een andere handicap? Mail snel naar info@eeltweb.nl en wij reserveren een gratis fietstaxi voor u! Wees er wel snel bij want we hebben er maar drie tot onze beschikking! De fietstaxi’s dragen drie nieuwe ontwerpen van bewoners uit de Reeshof met ideeën voor de distributie-centra: “de grijze dozen langs het kanaal”. Ze maakten deze ideeën tijdens de eerste editie van Kunstkanaal.

Bestel hier je kaarten en kies meteen je startpunt.

Mede mogelijk gemaakt door:

“Poëtische producties over die dingen in het leven waarvan we 'eelt op onze ziel' krijgen of juist kwijtraken.”