Nieuwsbrief

Ongeveer vier keer per jaar verstuurt EELT een nieuwsbrief over aankomende activiteiten, terugblikken en meer. Lees hieronder de meest recente nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Ja, ik wil me aanmelden voor de nieuwsbrief:

Bezoek Kunstkanaal op 10 Juli

English version: click here, and click the right arrow!

Welkom bij deze speciale zomereditie van de EELT-nieuwsbrief waarmee we een vol seizoen afsluiten, een seizoen waarin we gelukkig weer konden doen waar we goed in zijn zonder de doem van lockdowns. We zochten en creëerden weer volop verbinding buiten de gebaande paden en hopen jou daar gauw weer tegen te komen.
Vandaag laten we Vitória Aquino aan het woord, EELTprofessional, Braziliaanse performer en theatermaker. Zij blikt terug op onze meest recente evenementen en maakt je warm voor de aankomende projecten.
Ga mee op tour met Vitoria in deze tweetalige nieuwsbrief.
Vitoria Aquino
Na het succes van Anouk in Wonderland en Theaterroute Nabij heeft EELT een enthousiaste groep getalenteerde amateur- en professionele artiesten die staan te popelen om weer samen met ons te creëren. In deze nieuwsbrief kunt je meer lezen over hun indrukken. Maar eerst vieren we de samenwerkingen die we hadden met instellingen, scholen, verenigingen, amateur- en professionele makers. Ze stuwden EELT op naar een borrelende pot van creativiteit en diversiteit! Inspirerend toch?

Kom naar Kunstkanaal 4: 

Koop hier je kaartjes!

Op zondagmiddag 10 juli tovert EELT Theatercollectief de Tilburgse buurt Gesworen Hoek in de Reeshof om tot een cultureel pretpark! Kunstkanaal is een culturele wandeling met circus, theater, muziek en zelfs opera! Het thema van deze editie is ‘opvallen’. Is het een zegen of een last om op te vallen? Met Kunstkanaal 4 brengt EELT een ode aan de paradijsvogel en de outcast! Kunstkanaal is dè manier om nieuw en gevestigd talent te ontdekken.

Bezoekers uit de ‘B-buurt’ (in Reeshof, Tilburg) krijgen 50% korting op een kaartje:vul de vier cijfers van je postcode in als kortingscode of mail ons via: info@eeltweb.nl.
Reserveer je tickets via deze link en we zien je 10 juli bij Kunstkanaal 4!! https://www.eeltweb.nl/projecten/kunstkanaal-4/

Routes starten om 12.45, 13.10, 13.30, 13.50, 14.10 en 14.30.
Kaarten kosten € 12,50 voor volwassenen en € 6,25 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.


Terugblik Theaterroute NABIJ

Theaterroute Nabij Aftermovie (Door Red Sun Video Concepts)
Met trots delen we de aftermovie van dit geweldige evenement.
Lees voor een diepere kijk achter de schermen van dit project en Prisma’s Landpark Assissië ons interview door Melinde Bussemaker met Prisma Manager Vastgoed Robin Krijgsman.

Paleis Huisraad

Foto EELT TheatercollectiefWillem II (William Schaffels) en Anna Paulowna (Bernita Robben) in het Tilburgse Paleis Raadhuis. 
Op 5 juni werd het publiek welkom geheten door EELT tijdens de Meimarkt. Wat is de Meimarkt hoor ik sommigen van jullie zeggen? Het is een enorme straatmarkt waar iedereen in zijn eigen kraampje (vooral) 2e hands spullen kan verkopen in Tilburg: een 24-uur durende vlooienmarkt. Om dit nog specialer te maken was EELT aanwezig in het hartje van de stad in het Paleis Raadhuis met niemand minder dan koning Willem II (voor wie dit paleisje ooit gebouwd is) en zijn echtgenote Anna Paulowna!
Acteurs William Schaffels en Bernita Robben wuifden als koningspaar vanaf het balkon van het Paleis terwijl sopraan Nancy Verschuuren het publiek toezong. Ze gaven het publiek zeker het gevoel dat ze even terug waren in 1848! Daarna werd iedereen uitgenodigd voor een audiëntie bij de overleden koning om de staat van de democratie en de toekomst van het Paleis Raadhuis te bespreken.
Bernita Robben vond het een fijne uitdaging om zo haar acteerskills uit te breiden: “Ik had een gezonde spanning, maar was helemaal op mijn gemak bij de cast en crew. Elke voorstelling had wel een verbeterpuntje, maar dat houdt je dan ook wel weer scherp. Ik heb ervan genoten!”. Bernita, die ook met EELT speelde tijdens Anouk in Wonderland en Theaterroute Nabij, deelde meer van haar ervaringen over deelname als amateurspeler aan EELT-producties. “Bij EELT krijg je het gevoel dat je erbij hoort. Je wordt uitgedaagd om je grenzen te verleggen en nog meer uit jezelf te halen. Een fijne groep mensen, waar ik me zeer welkom en thuis voel”.
Met tekst en regie van Boy Jonkergouw maakt Paleis Huisraad deel uit van “Palace To Be”, een initiatief dat de verbinding tussen erfgoed en identiteit in Tilburg stimuleert iets waar EELT graag aan meewerkt!
Acteurs William Schaffels en Bernita Robben als koningspaar op het balkon van het Paleis terwijl sopraan Nancy Verschuuren het publiek toezingt.

HapStapPoepFabriek bij het Schakelcollege

Foto: Schakelcollege Tilburg
Vrijdag 17 juni was het een culturele dag op het Schakelcollege, een school waar nieuwkomers tussen de 12 en de 18 jaar hun eerste ervaring krijgen met Nederlands onderwijs en de Nederlandse cultuur. Vitória Aquino en Roel Kox van EELT theatercollectief presenteerden de HapStapPoepFabriek, een klassieker uit het EELTrepertoire: de theaterervaring over de spijsvertering van mond tot kont. Met Braziliaanse flair en Nederlands enthousiasme kregen ze de leerlingen aan het spelen en lachen. Sommige leerlingen spraken geen woord Nederlands of waren huiverig om hun lichaam te ontdekken maar met theater als brug tussen spelers en leerlingen leerden ze van en met elkaar.
 

Wereldmuziek en dans in Schijndel bij 1 ANDER FESTIVAL

Foto: Bas Ulehak
Wat gebeurt er als je muziek, dans en kinderen bij elkaar brengt? Plezier natuurlijk! Tijdens “1 Ander Festival Onderwijs” in Schijndel verzorgden Michaël Breukers (accordeon), Vitória Aquino (dans) en Peer de Graaf (zang & percussie) een swingende workshop "Wereldmuziek & dans". Dit werd een ervaring met veel interactie en energie voor groep 6 en 7 van verschillende basisscholen in Schijndel.
Kinderen en leerkrachten toonden hun Afrikaanse, Amerikaanse en Balkan-moves. Ze deden mee aan geleide fantasie waar ze hun eigen beweging en creativiteit konden verkennen. "We hadden een leuke tijd samen", zei Peer de Graaf die over het festivalterrein liep met een enorme glimlach., 1 Ander Festival inspireerde hem zelfs tot geïmproviseerde liederen bij het opzwepende geluid van Michaël's accordeon. EELT voelt zich thuis bij 1 Ander Festival dat diversiteit en cultuur van over de hele wereld viert.


Luchtgitaar bij G-SPORTWEEKEND AMARANT

Cefas Hoofs bij Amarant.
Amarant is een organisatie die zelfredzaamheid stimuleert, bijdraagt bij aan het welzijn en geluk van mensen met een (lichte) verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel. Op 3, 4 en 5 juni 2022 organiseerden zij samen met Stichting Samen Sporten Tilburg en andere partners het G-Sportweekend voor 5000 deelnemers. EELT droeg bij met een onweerstaanbare interactieve workshop “Airguitar” met bewoners en gasten door Cefas Hoofs.

Cefas indrukken:
“Met toffe muziek, een pop, wat attribuut en een ongelimiteerde hoeveel positieve energie een feestje bouwen. Van de ene woongroep naar de andere en elke keer weer aansluiting vinden door middel van lachen, een hand, een knuffel, een lied of een dansje. De sleur komen breken en lekker gek doen... Ik ben bekaf maar wat was het leuk!”

Inspiratie van artistiek leider Monique Zijp

Last but not least sturen we je graag de zomer in met een dosis inspiratie. Onze artistieke leider Monique Zijp snoept vaak van deze Instagram-pagina als ze haar creatieve licht laat schijnen over de productie die ze aan het maken is. Geniet met haar mee van het werk van Julio Panno (@juliopannook). En als je dan toch op Insta bent, vergeet dan niet om (@eelt_theatercollectief) leuk te vinden en ons te volgen op onze socials!
 
Wij willen graag van je horen! Heb je een idee voor een voorstelling, een thema dat geadresseerd moet worden, een bijzonder idee, tips of suggesties voor EELT?
We zijn aan de slag voor het volgende seizoen. Doe je mee? Stuur dan jou bericht naar info@eeltweb.nl . Tot dan!
 

EELT Theatercollectief bestaat uit:

Monique Zijp – artistieke en algemene leiding, concept en regie
William Schaffels – muzikale leiding & arrangement, organisatie
Roel Kox – regie, performance en educatie
Vitória Aquino - performance en educatie 
Reg Gruson – film, fotografie en vormgeving
Pieter-Max Schultz - vormgeving en techniek 
Boy Jonkergouw – uitvoerend producent en performer
Dorith van der Lee – productie
Douwe Dijkstra – financiële administratie
Max Gruson – webdesign en -development
Melinde Bussemaker - Communicatie en PR

Raad van Toezicht:
Kristel Zegers 
Wilbert van Herwijnen
Wouter Jacobs

EELT Theatercollectief wordt op meerjarige basis ondersteund door Provincie Noord-Brabant. 
Voor vragen over EELT, om mee te doen, voor voorstellingen op locatie, theater voor je bedrijf, instelling, erfgoed of school, mail naar info@eeltweb.nl.

Bezoek Kunstkanaal op 10 Juli

Welcome at this special summer edition EELT newsletter, the wrap up of a loaded season, a season in which we luckily were able again to what we do best without the doom of lockdowns. We searched for and created plenty connections outside the beaten track and we hope to soon meet you there again.
We invited our Brazilian performer and theatermaker, EELT artist Vitoria Aquino, to look back on our latest events and develop your appetite for our future events.
So join Vitoria at her tour around in this bilingual newsletter.
Vitoria Aquino
After the success of Anouk in Wonderland and Theaterroute Nabij, EELT has an enthusiastic group of talented amateur and professional artists that are eager to create with us again. In this edition, you can read more about their impressions. But first we celebrate the collaborations we have had with institutions, schools, associations, amateur and professional artists. Together they boosted EELT Theatercollectief towards a bubbling pot of creativity and diversity! Inspiring right?

Invitation for a summer stroll

Buy your tickets here!

On Sunday afternoon, July 10th, EELT Theater Collective will transform the Gesworen Hoek neighborhood in Tilburg into a cultural amusement park! Kunstkanaal (literally translated: Art Channel) is a cultural walk with circus, theater, music and even opera! The theme of this Kunstkanaal is 'standing out'. Is it a win or a burden to stand out? With Kunstkanaal 4, EELT pays tribute to both the birds of paradise and the outcasts! Kunstkanaal is the way to discover new and established talents.

Inhabitants of the 'B-buurt' (in Reeshof, Tilburg) receive a 50% discount on a ticket: Enter the four numbers of your postcode as a discount code in the final step of the store or e-mail us: info@eeltweb.nl

Reserve your tickets with this link and we will see you, 10th of July at Kunstkanaal 4!! https://www.eeltweb.nl/projecten/kunstkanaal-4/

Routes start at 12.45, 13.10, 13.30, 13.50, 14.10 and14.30.
Tickets are € 12,50 for adults and € 6,25 for kids between 4 and 12 years old.

Theaterroute NABIJ is a wrap!

Theaterroute Nabij Aftermovie (By Red Sun Video Concepts)
We are proud to share the after movie of this great event.
And for broader look behind the scene of this project, and Prisma’s Landpark Assissië, you can read our interview by Melinde Bussemaker with Prisma manager Robin Krijgsman.

Paleis Huisraad

Willem II (William Schaffels) and Anna Paulowna (Bernita Robben) in the Tilburg Paleis Raadhuis
On the 5th of June, the public was welcomed by EELT at the Paleis Raadhuis (palace) during the “May Market”. If you, just like me, had no idea about this event: the May Market is a huge street market where anyone, and everyone, can have their own stalls and sell mainly second hand things in Tilburg. Think about a 24 hour garage sale!. To make it even more special, EELT was present at the very city centre in the palace at this glorious event with special guests: King Willem II (for whom this palace once was built) and his wife Anna Paulowna.

Actors William Schaffels and Bernita Robben waved convincingly at the balcony of the palace in their role of king and queen. Soprano Nancy Verschuuren, sang to the audience certainly making the public feel like they were back in 1848! After that, everyone was invited inside for an audience with the dead king to discuss the state of democracy and the future of the Palace.

Bernita Robben saw this as an opportunity to take her acting skills to the next level: “I was a bit nervous but I felt very comfortable with the people involved in the play. After every performance we had an improvement to make, but that also keeps you sharp. I enjoyed it!”. Bernita also played with EELT in Anouk in Wonderland and in Theaterroute Nabij and shares more of her experience about participating as amateur player in EELT productions: “At EELT you get the feeling that you belong. You are listened to and at the same time you are challenged to push beyond your limits. A nice group of people, where I feel very welcome and at home”.
With text and direction by Boy Jonkergouw, Paleis Huisraad is part of “Palace To Be” an initiative that stimulates the connection between heritage and identity in Tilburg. Something that is dear to EELT’s heart.
Actors William Schaffels and Bernita Robben king and queen on the balcony of the Palace, while Nancy Verschuuren sings to the people.
 

HapStapPoepFabriek for newcomers at Schakelcollege

Photo: Schakelcollege Tilburg
On Friday June 17th, Schakelcollege in Tilburg had a cultural day. This is a school where newcomers between the ages of 12 and 18 get their first experiences with Dutch education and culture. Vitória Aquino and Roel Kox of the EELT Theater collective presented HapStapPoepFabriek, a classic from the EELT repertoire: the theater experience about digestion. The play is a journey throughout the body, from the first step: food entering the mouth to… well you know! With Brazilian flair and Dutch enthusiasm, they got the students to play and laugh. While some students did not speak a lick of Dutch or were hesitant to do anything with their body, together they discovered ways to communicate and learn from each other thanks to theatre as a facilitating tool that connected everyone.
 

World music and dance in Schijndel at 1 ANDER FESTIVAL

Photo: Bas Ulehak
What happens when you put music, dance and children together? Lots of fun, of course. During “1 Ander Festival Onderwijs” in Schijndel, Michaël Breukers (accordeon), Vitória Aquino (dance) and Peer de Graaf (songs & percussion) offered a swinging workshop: “World music & dance”. It proofed to be an experience  with a lot of interaction and energy – for groups 6 and 7 from different schools in Schijndel..
Children and teachers showed their African, American and Balkan-moves. The children participated in a guided fantasy in which they explorde their own capacity to move and create. “We had a good time together” said Peer de Graaf, as he walked around the festival terrain distributing smiles. 1 Ander Festival even inspired him to some improvised lyrics accompanied by the rousing sound of Michaël’s accordeon. EELT feels at home in events such as 1Ander Festival that celebrate diversity and culture from all over the world.
 

Airguitar at G-SPORTWEEKEND AMARANT

Cefas Hoofs in Amarant.
Amarant is an organisation that encourages self-reliance and contributes to the well-being and happiness of people with a (mild) intellectual disability, autism or brain injury. June 3, 4 en 5, 2022 Amarant organized the G-Sportweekend for 5000 participants together with Stichting Samen Sporten Tilburg and other partners. EELT contributed with an irresistible interactive workshop “Airguitar” with residents and guests by Cefas Hoofs.
Cefas shares his impressions:

“With great music, creative skills and unlimited amount of positive energy, we threw a party. From one residential group to the other, connecting time and time again through laughter, a hand, a hug, a song or a dance. Just to break the routine and act crazy... I’m exhausted but we had so much fun!”.
 

Inspirational tip from EELT artistic leader

Last but not least, we leave you with an extra boost of inspiration before we say goodbye for the summer. Our artistic leader Monique Zijp recommends an Instagram page as inspirational candy. She sometimes surfs there to shine a light over the production she is creating. We hope you too can enjoy the inspiration page of Julio Panno (@juliopannook). And while you’re on instagram, remember to like and follow us (@eelt_theatercollectief) on our social media platforms.

We want to hear from you! Do you have an idea for a performance, a topic that needs to be addressed, an exciting idea, tips or suggestions for EELT?
Get in touch by info@eeltweb.nl
 

EELT Theatercollectief bestaat uit:

Monique Zijp – artistieke en algemene leiding, concept en regie
William Schaffels – muzikale leiding & arrangement, organisatie
Roel Kox – regie, performance en educatie
Vitória Aquino - performance en educatie 
Reg Gruson – film, fotografie en vormgeving
Pieter-Max Schultz - vormgeving en techniek 
Boy Jonkergouw – uitvoerend producent en performer
Dorith van der Lee – productie
Douwe Dijkstra – financiële administratie
Max Gruson – webdesign en -development
Melinde Bussemaker - Communicatie en PR

Raad van Toezicht:
Kristel Zegers 
Wilbert van Herwijnen
Wouter Jacobs

EELT Theatercollectief wordt op meerjarige basis ondersteund door Provincie Noord-Brabant. 
Voor vragen over EELT, om mee te doen, voor voorstellingen op locatie, theater voor je bedrijf, instelling, erfgoed of school, mail naar info@eeltweb.nl.

Bezoek Theaterroute Nabij op 14 of 15 mei

“Beroemd” filmregisseur Charles Atant bezoekt Landpark Assisië in Biezenmortel

Majestueuze bomen, fluisterende bries, lommerrijke paadjes en fluitende vogels; alles is rustig op Landpark Assisië. Maar met de komst van de ooit beroemde filmregisseur Charles Atant, zijn aangewaaide filmsterren en de mobiele filmstudio is dat afgelopen.
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie 

Op 14 en 15 mei 2022 strijkt er op Landpark Assisië in Biezenmortel een vrolijk, theatraal avontuur neer: Theaterroute Nabij. Kom en geniet van vier korte voorstellingen vol theater, dans en muziek op verrassende locaties op het Landpark. EELT Theatercollectief en Speels Collectief maken Theaterroute Nabij met bewoners uit Biezenmortel, Udenhout, Berkel-Enschot en Landpark Assisië.


Routes starten om 12.00, 13.30 en 15.00 uur.
Kaarten kosten € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor bewoners van Landpark Assisië en kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Ja, ik koop kaartjes!

Bezoek Theaterroute Nabij op 14 en 15 mei 

Met de koddige komedie 'De troupe van Charles Atant' geeft EELT Theatercollectief ruim baan aan jonge maker en recente aanwinst bij EELT: Vitoria Aquino. Zij regisseert een bont gezelschap van professioneel en amateurtalent in deze vrolijke fysieke voorstelling.
Claire Adams, een ander jong en dubbeltalent en Jacques de Leeuw-prijswinnaar, speelt viool en zingt en verder heeft EELT bijzondere spelers uit de omgeving weten te engageren: Frank Schilders, Imro, Gert, Suzette, Margret Scheffers, Bernita Robben en natuurlijk speelt Roel Kox een meesterlijke Charles Atant.

Ik ben benieuwd naar de andere voorstellingen.

Verhalen en herinneringen aan Landpark Assisië van vroeger en ideeën over de toekomst vormen de inspiratie voor de voorstellingen. Bijvoorbeeld het verhaal van Peter Nouwens. Hij deelde zijn verhaal in Studio Nabij.
Film: EELT Theatercollectief

Anouk in Wonderland
Een creatieve explosie

Nu of nooit
William Schaffels maakte samen met artistiek leider Monique Zijp de voorstelling Anouk in Wonderland, na haar te leren kennen bij een eerder EELT-project: ‘Mijn eerste ontmoeting met Anouk was memorabel’, vertelt William. ‘Ze maakte een onderdeel uit van het project Footnote100, de opening van de Lochal. Anouk zong mee in het koor en viel toen al op door haar positieve energie en enthousiasme. Ze stelde zich driemaal op één avond aan me voor, telkens met een brede grijns. “Hallo, mijn naam is Anouk maar dat heb ik je misschien al wel verteld!” Toen wij de ruimte zagen om een voorstelling te maken rond haar magnetische persoonlijkheid, grepen we onze kans.’
 

De cast van Anouk in Wonderland. Foto: Hans Kusters

 

Zoals je in de vorige nieuwsbrief kon lezen, heeft Anouk een niet-aangeboren Hersenletsel (NAH). Daardoor heeft ze slechts een kort geheugen, soms luttele minuten. ‘Maar dat was bij muziek wel anders!’ vervolgt William. ‘Dat triggerde ons allemaal bij EELT. Elke dag een avontuur, elke dag een wonderland. “Dat wordt ‘m,” zei Monique, “Alice in Wonderland, maar dan met Anouk.”
 
Dit was het startschot, de eerste plannen werden gesmeed: ‘De eerste pennenstreken werden al in december 2019 gezet. We sleutelden verder aan de voorstelling in het voorjaar 2020, in de hoop dat we een productie konden doen die vlekkeloos zou verlopen.’ Maar daar kwam CoViD-19 tussen: ‘De Coronacrisis was voor veel EELT-projecten een blok aan het been. Veel van onze voorstellingen berusten op contact: met onze deelnemers, met ons publiek. Dat vertaal je niet zomaar naar een onlineversie. De eerstvolgende kans was in April 2022, die hebben we gegrepen.
 
Toen we het podium betraden op 23 April, voelde ik hoe de spanning in de lucht hing. We hadden immers een kort en intens traject achter de kiezen. De gordijnen gingen open en een zaal vol vrienden, familie en geïnteresseerden glunderden ons toe.

 

Foto: Hans Kusters

Kippenvel
Ik mocht, na de introductie van artistiek leider Monique Zijp, iedereen welkom heten. Terwijl ik het publiek toesprak gebeurde er iets leuks: het publiek werd een beetje deelnemer. De bezoekers leunden voorover, keken glunderend achter me. Wie staat waar, wat een gekke opstelling. Wie is die knalroze danseres in het midden van het podium? Wat volgde was een avond waarin de deelnemers allemaal de show stalen, en dat wel twee keer! Van de maffe klankwerken die kippenvel bezorgden, tot het einde van het lied Human waar iedereen stil van werd. Van de danseres tot kat, koningin en saxofoon, een Mad Hatter die ons allemaal ontleerde hoe correct thee te drinken en de prachtige achtergrondanimaties. En laten we ‘Als een flits’ niet vergeten! Ik kon een speld horen vallen.
 

Decorprojectie Tranenzee: Serge Gruson en Donald van de Zanden

De reacties waren hartverwarmend, vol liefde en plezier dat uit het publiek naar ons toe kwam. Verschillende lotgenoten van Anouk en hun naasten hebben me de afgelopen weken aangesproken. Dagelijks word ik nog aangesproken door mensen die zichzelf of een geliefde herkenden, dat komt wel binnen! Het is een project waar ik nog lang van ga genieten.’

 

EELT Theatercollectief bestaat uit:

Monique Zijp – artistieke en algemene leiding, concept en regie
William Schaffels – muzikale leiding & arrangement, organisatie
Roel Kox – regie, performance en educatie
Vitória Aquino - performance en educatie 
Reg Gruson – film, fotografie en vormgeving
Pieter-Max Schultz - vormgeving en techniek 
Boy Jonkergouw – uitvoerend producent en performer
Dorith van der Lee – productie
Douwe Dijkstra – financiële administratie
Max Gruson – webdesign en -development
Melinde Bussemaker - Communicatie en PR

Raad van Toezicht:
Marjo Frenk – voorzitter
Kristel Zegers 
Wilbert van Herwijnen
Wouter Jacobs

EELT Theatercollectief wordt op meerjarige basis ondersteund door Provincie Noord-Brabant. 
Voor vragen over EELT, om mee te doen, voor voorstellingen op locatie, theater voor je bedrijf, instelling, erfgoed of school, mail naar info@eeltweb.nl.

Anouk in Wonderland, Theaterroute Nabij en twee vacatures

Anouk in Wonderland, Theaterroute Nabij en twee vacatures

Ga je mee 'down the rabbit hole' met Anouk? Wandel jij straks langs een vrolijk, theatraal avontuur op Landpark Assisië tijdens Theaterroute Nabij? En/of kom je onze Raad van Toezicht versterken met je kennis en kunde? 

Anouk in Wonderland

Wat als iedere dag nieuw is? Elke plek, elk karakter, elk gesprek is een magische ervaring: soms verrassend, soms beangstigend. En steeds opnieuw onthoud je die ervaring maar een paar minuten. Zo is dat voor Anouk Kamp. Ze geeft je een kijkje in haar wonderlijke wereld in de voorstelling Anouk in Wonderland op 23 april in theater Tiliander in Oisterwijk. De opbrengst van de voorstelling gaat naar Stichting NAHuis Tilburg.

Intense beleving 
Op haar 28e kreeg Anouk een hersenbloeding. Hierdoor onthoudt ze alles maar enkele minuten. Anouk: “Sinds mijn hersenbloeding blijft van alles wat ik meemaak maar heel weinig hangen. Ik leef bij het moment. Dat is intens, omdat ik weet dat het daarna weg is. Bij muziek is het anders. Muziek blijft wel namelijk wél hangen en geeft me een goed gevoel. Muziek is laten zien dat ik er ook ben en er mag zijn!”


Alvast een tipje van (de sluier) het decor: een illustratie van Serge Gruson 

William Schaffels maakt de muziek, Monique Zijp tekent voor de regie, daarnaast zijn leden van Popkoor Prestige betrokken. Jonge talenten Silke Dekkers, Serge Gruson en saxofonist Iria Meira-Garrido dragen ook een steentje bij. De voorstelling blijft niet onopgemerkt: Het Brabants Dagblad publiceerde al een mooi interview met Anouk

Koop nu je duoticket 
Kom je Anouk in Wonderland bewonderen? Een kaartje kost normaal gesproken 30 euro. Maar vanaf nu delen we de vreugde: elke betalende bezoeker kan kosteloos een vriend(in), partner of buurman meenemen via een duoticket. Jij komt toch ook?

Ja, ik koop tickets! 

Neem alvast een voorproefje van Anouk in Wonderland met deze trailer die we in december in het Oude Kerkje van Middelbeers opnamen.

Theaterroute Nabij 

Op Landpark Assisië in Biezenmortel strijkt een vrolijk, theatraal avontuur neer: Theaterroute Nabij. Kom en geniet van vier korte voorstellingen vol theater, dans, circus en muziek op verrassende plekken op het groene Landpark.

Onze voorstelling
Wuivende bladeren in de wind, lommerrijke paadjes en fluitende vogels; alles is rustig op Landpark Assisië. Maar met de komst van de ooit beroemde filmregisseur Charles L’Atant en zijn muzikale artiestenstal is dat afgelopen. Het bonte gezelschap strijkt neer op het landpark voor hun nieuwe speelfilm. Deze koddige komedie veroorzaakt een storm aan gebeurtenissen.


De eerste repetitie van EELT voor Nabij in de kapel.

Volop aan het voorbereiden
We repeteren momenteel hard om onze voorstelling vorm te geven. Al een aantal keer gingen we op pad met onze mobiele Studio Nabij om inspirerende verhalen op te halen. Zo bezochten we het bejaardenhuis in Udenhout, de Rustende Jager en basisschool Franciscus in Biezenmortel. Ondertussen krijgt de mantel van Charles l'Atant ook al vorm. 


Kinderen maken maskers tijdens een workshop op basisschool Franciscus.

Theaterroute Nabij op 14 en 15 mei 
Wandel door het prachtige park en geniet van een komedie van EELT Theatercollectief tussen de majestueuze bomen, bekijk fysiek theater van Speels Collectief met dansers en bewoners van het landpark op de Kegelbaan, bezoek de voorstelling Pan~// Catwalk van De Zwermers die eerder op Oerol te zien was en bewonder de circusacrobatiek van het Duo No Nonsense bij het terras van café Lokaal 12. De inspiratie voor de voorstellingen van Speels Collectief en EELT Theatercollectief komt uit verhalen en herinneringen aan Landpark Assisië van vroeger en ideeën over de toekomst.

Op 14 en 15 mei zijn er drie momenten om de route te bekijken:
om 12.00 uur, 13.30 uur en om 15.00 uur.
Een kaartje kost 10,- euro. Bewoners van het landpark en kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen 5,- euro. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis.
De route is rolstoelvriendelijk.

Houd Theaterroute Nabij in de gaten voor de kaartverkoop.

Vacature: lid Raad van Toezicht 

Wie voorziet ons de komende vier jaar van raad en steun via de Raad van Toezicht?

We zoeken twee nieuwe leden:
-Een artistieke professional met een interdisciplinaire of post-disciplinaire praktijk die de visie en missie van EELT Theatercollectief onderschrijft.

- Een ondernemer uit midden- of grootbedrijf met een groot netwerk en een passie voor amateurkunst.

Interesse? Bekijk de volledige vacature en stuur je sollicitatie voor 1 mei. 
Weten wat het werk inhoudt? Lees hier het interview met Marjo Frenk.

 

EELT Theatercollectief bestaat uit:

Monique Zijp – artistieke en algemene leiding, concept en regie
William Schaffels – muzikale leiding & arrangement, organisatie
Roel Kox – regie, performance en educatie
Vitória Aquino - performance en educatie 
Reg Gruson – film, fotografie en vormgeving
Pieter-Max Schultz - vormgeving en techniek 
Boy Jonkergouw – uitvoerend producent en performer
Dorith van der Lee – productie
Douwe Dijkstra – financiële administratie
Max Gruson – webdesign en -development
Melinde Bussemaker - Communicatie en PR

Raad van Toezicht:
Marjo Frenk – voorzitter
Kristel Zegers 
Wilbert van Herwijnen
Wouter Jacobs

EELT Theatercollectief wordt op meerjarige basis ondersteund door Provincie Noord-Brabant. 
Voor vragen over EELT, om mee te doen, voor voorstellingen op locatie, theater voor je bedrijf, instelling, erfgoed of school, mail naar info@eeltweb.nl.

Yes, cultuur mag weer open!

Hoera, cultuur kan weer open!

EELT is meteen van de partij om dit met jou te vieren! Dat doen we met de voorstelling HapStapPoepFabriek. Dus heb je woensdagmiddag zin om met de kinderen te komen kijken? Of bezoek je woensdagavond de cultversie voor volwassenen? Wees welkom!
Verder zijn we volop aan de slag voor Anouk in Wonderland en Theaterroute Nabij, heten we jong talent Vitória Aquino welkom bij EELT en deed lid van de Raad van Toezicht van EELT Marjo Frenke op LinkedIn voor ons uit de doeken wat zo’n raad nou eigenlijk voor een collectief als EELT betekent. Lees deze bomvolle nieuwsbrief en je bent weer helemaal op de hoogte. 

HapStapPoepFabriek

Cultuur mag weer open! Wil jij EELT weer lekker aan het werk zien? Kom dan genieten van echt live theatervermaak: HapStapPoepFabriek! Onze korte voorstelling gaat over een jarige dochter, haar liefdevolle vader en de mysterieuze fabriek in ons lichaam. Met Roel Kox en Vitória Aquino.
 
Voor kinderen van 4 t/m 9 jaar is HapStapPoepFabriek op de illustere datum 2 - 2 - 22 's middags van om 14.00 en om 15.30 uur te zien in De Kunstmaan in een koddige versie. Volwassenen zijn daar om 20.30 uur welkom voor de leerzame cultversie van HapStapPoepFabriek, een kort psychologisch drama over een dochter en haar vader...
 
Corona-safe natuurlijk, we checken bij binnenkomst. Als je vóór de voorstelling al aan het snotteren bent, blijf je lekker thuis!

Ticketprijs: kinderen € 5,00, volwassenen € 8,00. Te betalen aan de zaal contant of met je smartphone.
Kunstmaan: Goudenregenstraat 15-6, Tilburg
Goede raad: kom op de fiets. 
Vragen: info@eeltweb.nl

Komt woensdag te vlug voor je of bezoek je de voorstelling liever in Waalwijk? Kom dan zondag 6 februari om 11.00 uur naar Winterdijk30b, een sympathiek podium waar EELT graag aan bijdraagt. 
www.winterdijk30b.nl

Anouk in Wonderland

In onze benefietvoorstelling Anouk in Wonderland gaat niet Alice maar Anouk ‘down the rabbit hole’ en neemt zij de aanwezigen mee in haar eigen wereld vol verwondering. Anouk kreeg op haar 28e een hersenbloeding. Hierdoor onthoudt ze alles maar een paar minuten. Is dat een beperking, of juist niet? Nieuwe gezichten, afspraken, namen, verjaardagen, ze zijn telkens weer een verrassing. Net zoals voor Alice, gaat er bij Anouk geen dag voorbij zonder verwondering: elke dag is een wonderland. Daarover gaat deze muziektheatervoorstelling die op zaterdag 23 april twee keer wordt opgevoerd in Cultuurcentrum Tiliander in Oisterwijk. 


Foto Kees Cools

Op 18 december maakten we in het Oude Kerkje van Middelbeers een prachtige trailer. Wat een energie gaf dat! Klinkt dat jou als muziek in de oren? We kunnen nog een paar musici meenemen naar Wonderland (zangers en blazers en anderen). Of wil je graag een andere rol in deze beeldende performance? 

Meld je aan en doe mee via info@eeltweb.nl. 
De repetities en de voorstelling zijn compact gepland op twee zaterdagmiddagen, twee dinsdagavonden in het centrum Tilburg en een generale op vrijdagavond in april. 

Theaterroute Nabij zoekt jou 

 

Theaterroute Nabij is een vrolijk, theatraal avontuur voor iedereen op Landpark Assisië in Biezenmortel. Tijdens een mooie wandeling over het terrein krijgen bezoekers maar liefst vier korte voorstellingen op verrassende locaties te zien, waarvan EELT er één verzorgt. Inspiratie halen we uit de verhalen van bewoners uit de omgeving die we ophalen met onze mobiele filmstudio: Studio Nabij.

Houd je van dansen, toneelspelen en samen een vrolijke voorstelling maken? Of ben je liever gastvrouw of -man, podiumbouwer of kostuummaker? Voor Nabij zoeken we enthousiaste deelnemers en vrijwilligers om van de Theaterroute op 14 en 15 mei op Landpark Assisië een feest te maken voor alle bewoners uit de regio.

Meedoen? Meld je aan via nabij@studioassisie.nl of bij één van de EELT'ers.

Vitória Aquino bij EELT!

Vitória Aquino is een podiumkunstenaar uit Brazilië die sinds november het team van EELT versterkt. “De kans om bij EELT te starten kwam op een moment in mijn leven dat ik een stap wilde maken in mijn carrière en bij het behalen van mijn doelen. Als migrant en onafhankelijk artiest leef ik de ups en downs van het proberen om verbinding te vinden en onderdeel te zijn van een geheel in mijn privé- en zakelijke leven. Ik denk dat EELT hiervoor staat, naast vele andere waarden.”
 
Brengt vreugde
“De kernwaarden van EELT zijn om met artistieke projecten de randen van de maatschappij te bereiken, ‘outside the box’ te denken, vreugde te brengen en gemeenschappen te bouwen. Dat komt overeen met mijn wens als artiest en als mens." Vitória woont sinds vier jaar in Eindhoven. Ze deed haar bachelor Theater in Brazilië. In Nederland volgde ze de Master in Arts aan Fontys University of Arts (FHK) in Tilburg. “Mijn nieuwsgierigheid, avontuurlijkheid en de liefde brachten me naar Nederland. Ik heb als onafhankelijk artiest solo en samengewerkt met professionele dansgezelschappen in projecten die varieerden van contemporary dance, fysiek theater, optredens in openbare ruimtes en community art.”
 
Nieuw talent
“Bij EELT wil ik niet alleen mezelf verder ontwikkelen als artiest en theatermaker, maar ook bijdragen aan het bouwen van bruggen om meer nieuw talent, artiesten en in het bijzonder internationale communities samen te brengen in komende projecten.” Vitória gaat binnen EELT aan het werk als artiest en theatermaker. Bovendien draagt ze bij aan het vinden en ontwikkelen van minder voor de hand liggende talenten die het ook verdienen om gezien te worden.


Foto: Ad Vermeer

For the English readers:
Vitória Aquino is a performing artist from Brazil that joined the EELT team this November. “The opportunity to work with EELT came in a time of my life where I wanted to take a step further in my career and in my goals. As an immigrant and independent artist, I live the ups and downs of trying to find connections and be part of a collectiveness in my personal and professional life. I believe between so many things, this is something EELT stands for.”
 
Bring joy
“EELT core values and so many of their artistic projects aim to reach the borders of society, think outside the box, bring joy and build communities, aligns with my wishes of being an artist and a better person.” Vitória has been based in Eindhoven for the last four years. She did her bachelor in Theatre in Brazil. “My curiosity, sense of adventure and love brought me to The Netherlands. Since then I've continued my artistic trajectory pursuing the Master in Arts at Fontys University of Arts (FHK) in Tilburg. I have been working independently and in collaboration with professional dance companies in projects that transit from contemporary dance, physical theatre, performance in public spaces and participatory art.”
 
Blank page
“Working with EELT for me represents a blank page of a written book where I hope to contribute on the next chapter. Not only developing myself as a performer and theatre maker but also building bridges to include more new artists, young talents and specially international communities in the projects to come.” Vitória will be working at EELT as an artist and theater maker. She will also contribute on helping young yet unseen talent develop and blossom.

 

'Ga niet op de stoel van de bestuurder zitten'


Raad van Advies aan het woord op LinkedIn

“Ik vond en vind EELT Theatercollectief een interessante club vanwege de combinatie van theater en community art. Het spreekt me aan dat EELT artistieke uitingen in een maatschappelijke context plaatst. Ze maken theater niet alleen om het maken van theater, maar geven het betekenis voor mensen, betrekken de omgeving erbij, geven mensen een rol en stellen maatschappelijke thema’s aan de orde. Dat vind ik mooi.”


Meer lezen over wat Marjo Frenk over het werk van de Raad van Toezicht vertelt?
De Raad van Toezicht ondersteunt, controleert en inspireert EELT | LinkedIn

 
 
 

EELT Theatercollectief bestaat uit:

Monique Zijp – artistieke en algemene leiding, concept en regie
William Schaffels – muzikale leiding & arrangement, organisatie
Roel Kox – regie, performance en educatie
Reg Gruson – film, fotografie en vormgeving
Boy Jonkergouw – uitvoerend producent en performer
Vitória Aquino - performance en theatermaker
Dorith van der Lee – productie
Douwe Dijkstra – financiële administratie
Max Gruson – webdesign en -development
Melinde Bussemaker - communicatie en PR

Raad van Toezicht:
Marjo Frenk – voorzitter
Kristel Zegers 
Wilbert van Herwijnen
Wouter Jacobs

EELT Theatercollectief wordt op meerjarige basis ondersteund door Provincie Noord-Brabant. 
Voor vragen over EELT, om mee te doen, voor voorstellingen op locatie, theater voor je bedrijf, instelling, erfgoed of school, mail naar info@eeltweb.nl.

Nieuwjaarswens van EELT

EELT Theatercollectief wenst je een gezond en speels 2022.

In het vat voor jou: HapStapPoepFabriek, Stukafest, Anouk in Wonderland, Creative Saloons, Kunstkanaal, GLoBe, Vier de Wind, Young Talents, Nooit Gebouwd in Tilburg 
 

EELT Theatercollectief bestaat uit:

Monique Zijp – artistieke en algemene leiding, concept en regie
William Schaffels – muzikale leiding & arrangement, organisatie
Roel Kox – regie, performance en educatie
Reg Gruson – film, fotografie en vormgeving
Pieter-Max Schultz - vormgeving 
Boy Jonkergouw – uitvoerend producent en performer
Dorith van der Lee – productie
Douwe Dijkstra – financiële administratie
Max Gruson – webdesign en -development
Melinde Bussemaker - communicatie en PR

Raad van Toezicht:
Marjo Frenk – voorzitter
Kristel Zegers 
Wilbert van Herwijnen
Wouter Jacobs

EELT Theatercollectief wordt op meerjarige basis ondersteund door Provincie Noord-Brabant. 
Voor vragen over EELT, om mee te doen, voor voorstellingen op locatie, theater voor je bedrijf, instelling, erfgoed of school, mail naar info@eeltweb.nl.

Lichtpuntjes van EELT

In deze donkere, herfstige dagen sturen we je wat lichtpuntjes vanuit EELT Theatercollectief. We bieden een terugblik op cultuur in de Reeshof en de helden van EELT. En we kijken vooruit naar het moois wat gaat komen; de kick-off van Anouk in Wonderland in het Oude kerkje van Middelbeers, En Toen… bij Spruit Kinderfestival en Nabij op Landpark Assisië.

Volop cultuur in de Reeshof 

Wat hebben we afgelopen jaar genoten van maar liefst drie maal Kunstkanaal en het nieuwe evenement: Reesfiets Cultuursafari! Met alles wat niet kon, verplaatst en geannuleerd werd, waren dit bij uitstek evenementen die perfect pasten binnen wat wél mocht. En zo konden we ons hart ophalen bij poëzie, opzwepende Balkanmuziek, circus, dans, theater en de vertolking van verstilde liedjes, in het mooie gebied langs het kanaal in de Reeshof.

Benieuwd hoe EELT Theatercollectief een bijdrage levert aan de Reeshof als de culturele hub van Tilburg? Lees dit artikel dat we publiceerden op LinkedIn:  De Reeshof als culturele hub van Tilburg | LinkedIn

En Toen... op 

 

Spruit brengt deze kerstvakantie weer een prachtig programma voor kinderen in Tilburg! Op dinsdagmiddag 28 december maakt EELT voor Spruit, speciaal voor de Oranjezaal in het Paleis Raadhuis, onze voorstelling: En Toen… 

Fantasie brengt je overal. Naar de zolder van een oud paleis, of naar fabrieken uit de negentiende eeuw. Hoe leefden mensen toen? Hoe was het om arm of rijk te zijn in andere tijden? In deze prikkelende voorstelling combineert EELT fantasie met historie en neemt kinderen mee op een leerzame reis naar het verleden.

Je bekijkt niet alleen de voorstelling, maar krijgt ook de kans om het Paleis te bezoeken, een typisch Tilburgse locatie waar je zelden komt. De voorstelling duurt 30 minuten, van tevoren krijg je een rondleiding in het Paleis en na afloop gaan de kinderen aan de slag met een knutselactiviteit. Kom je ook? Koop je kaartje via Spruit Kinderfestival

Anouk in Wonderland 

We kijken niet alleen terug, maar natuurlijk ook vooruit. Op zaterdag 18 december is de kick-of van de voorstelling Anouk in Wonderland in het Oude Kerkje in Middelbeers. In deze voorstelling gaat niet Alice maar Anouk ‘down the rabbit hole’ en neemt zij de aanwezigen mee in haar eigen wereld vol verwondering. Voor trouwe EELT-fans is Anouk geen onbekende. Zo deed zij al mee met Footnote 100. Anouk kreeg op haar 28e een hersenbloeding. Hierdoor onthoudt ze alles maar een paar minuten. Nieuwe gezichten, namen, verjaardagen, ze zijn telkens weer een verrassing. Net zoals voor Alice, gaat er bij Anouk geen dag voorbij zonder verwondering: elke dag is een wonderland.

Vanwege coronamaatregelen is de voorstelling op 18 december besloten. Maar vrees niet, in het voorjaar pakken we uit met een prachtig benefiet samen met lokale amateurs en professionals in Cultuurcentrum Tiliander in Oisterwijk! Houd het in de gaten op onze website en social media.
 


Foto: Anouk en Theo Decloedt tijdens een Footnote100. 

Theaterroute Nabij op Landpark Assisië

Foto onder: Vormgever Pieter-Max Schultz bouwt het Nabij-voertuig. Dat doet hij samen met vormgever Reg Gruson, die niet op de foto staat. 
Iets wat nabij is, kan ver weg voelen. En iets wat ver weg is, kan heel dichtbij zijn. Theaterroute Nabij komt er in ieder geval aan op 14 en 15 mei 2022 op Landpark Assisië. Tijdens de theaterroute op het prachtige landgoed krijgen bezoekers uit de regio vier voorstellingen te zien. EELT Theatercollectief verzorgt één van de voorstellingen, als eerste in een reeks activiteiten tot 2024. Hoe die voorstelling eruit komt te zien, hangt af van wat mensen uit Biezenmortel en omgeving als inspiratie aanreiken. Met ons Nabij-voertuig bezoeken we de komende tijd kerstmarkten, de voetbalclub, de weekmarkt, een kampeerboerderij en ga zo maar door. In het voertuig delen mensen op film hun ideeën, herinneringen, verhalen en wensen over Landpark Assisië en de dorpen en landerijen eromheen. Ze kunnen ook iets moois achterlaten in de grote kast. Met al die verhalen, spullen en ideeën gaan wij aan de slag! Wat het in ieder geval wordt? Een voorstelling die het Landpark Assisië een beetje meer nabij de omgeving brengt.
Voor meer info en tickets: www.eeltweb.nl

Tilburgse helden(ketting) 

Mocht je het gemist hebben: we hebben twee helden in ons midden! Onze ‘eigen’ Roel Kox geeft samen met Cefas Hoofs kleur aan de stad Tilburg. En dat is niet onopgemerkt gebleven door het Zuidelijk Toneel. Zij zetten niet-alledaagse helden in het zonnetje en maken zo een heldenketting; een expositie van vijftig helden, geportretteerd door een lokale kunstenaar. Op hun beurt mogen zij ook weer helden kiezen en zo gaat de heldenstatus als een lopend vuurtje door de stad.
 
Heldenbutton
Zo kreeg onze eigen Monique Zijp de heldenbutton van Peer de Graaf tijdens Reesfiets Cultuursafari op 2 oktober. Iedere gekozen held mocht namelijk vijf mede-helden aanwijzen. Waarom koos Peer voor Monique? “Zij doet iets wat ik niet zou kunnen; theater maken en van begin tot eind organiseren. Ze is een zeer bijzonder figuur in het culturele, Tilburgse leven. Ze verrast met haar sociale karakter, zet mensen aan het denken en brengt mensen samen. Ze bracht al verbinding toen het woord nog lang niet hip was.” Kijk, die kan Monique in haar zak steken!

 

EELT Theatercollectief bestaat uit:

Monique Zijp – artistieke en algemene leiding, concept en regie
William Schaffels – muzikale leiding & arrangement, organisatie
Roel Kox – regie, performance en educatie
Reg Gruson – film, fotografie en vormgeving
Pieter-Max Schultz - vormgeving 
Boy Jonkergouw – uitvoerend producent en performer
Dorith van der Lee – productie
Douwe Dijkstra – financiële administratie
Max Gruson – webdesign en -development
Melinde Bussemaker - communicatie en PR

Raad van Toezicht:
Marjo Frenk – voorzitter
Kristel Zegers 
Wilbert van Herwijnen
Wouter Jacobs

EELT Theatercollectief wordt op meerjarige basis ondersteund door Provincie Noord-Brabant. 
Voor vragen over EELT, om mee te doen, voor voorstellingen op locatie, theater voor je bedrijf, instelling, erfgoed of school, mail naar info@eeltweb.nl.

Uitnodiging Reesfiets Cultuursafari

Reesfiets Cultuursafari

Vier bijzondere locaties – vijf betoverende familievoorstellingen.
Dat is Reesfiets Cultuursafari.

Op zaterdagmiddag 2 oktober val je al fietsend van de ene in de andere verrassing in ons meest westelijke stadsdeel: De Reeshof.
Reeshof Cultuurt en EELT Theatercollectief nemen je mee op reis langs circusacts, sprookjesachtig theater en speelse kleinkunstliedjes.
 

Finalisten Leids Cabaretfestival

Het is misschien wel een van de best bewaarde geheimen van De Reeshof: de mediterrane tuin van Italiaans restaurant Giardino d’Italia, aan de Reeshofdijk. Tussen de bloemen van dit Italiaanse paradijs luistert het publiek naar liedjes van Zee. De Tilburgse muzikanten van Zee behaalden in 2018 de finale van het Leids Cabaretfestival. De Zee neemt je mee, soms kabbelend, soms wild, soms serieus maar nooit expres. Melancholieke lofzangen op klunzige omstandigheden in onze toevallige levens.

Coronoiastreet

Oude rommel bestaat niet voor de Tilburgse theatermaker Moniek Smeets. Met wat anderen weggooien bouwt zij een betoverende wereld. Samen met haar compagnon Bram Wiersma verwonderde ze het nationale en internationale publiek met uniek beeldend theater. Coronaiastreet is een psychedelische poppenkastvoorstelling over de angst voor de besmettelijke ander. Plaats van handeling: de schoolkantine van basisschool De Boemerang.
 

Circus

Een reus uit Amerika en een veel kleinere vrouw uit de Groningse klei. Allebei lijken ze gemaakt van elastiek. Met hun gewaagde acrobatiek bezorgt Duo No Nonsense het publiek regelmatig een hartverzakking. Maar geen nood, het loopt altijd goed af, toch? Duo No Nonsense speelt in het Reeshofpark, in het openluchttheater achter Fifty50 bar. Hun acrobatische toeren worden afgewisseld met een voorstelling van EELT Theatercollectief. In deze voorstelling gaan De Tilburgse kleinkunstveteraan Peer de Graaf en accordeonvirtuoos Michaël Breukers met het publiek op zoek naar verbeelding en humor in tijden van Vaxvrees.  

Bibliotheek Heyhoef

Reeshof Cultuurt en de Bibliotheek Midden-Brabant slaan de komende jaren de handen ineen om De Reeshof Cultureel te verrijken. Tijdens de cultuursafari bieden ze het podium aan de zeer getalenteerde zangeres Anna Joan, die al eerder optrad bij Piazza Cultura en Heyhoef Backstage. 

Reserveren

Reserveren kan via de ticketlink op www.eeltweb.nl.
Last van zadelpijn of een andere handicap? Mail dan, nadat je hebt gereserveerd, naar info@eeltweb.nl en wij reserveren een gratis fietstaxi voor u! Wees er wel snel bij want we hebben er maar drie tot onze beschikking! De fietstaxi's dragen drie nieuwe ontwerpen van bewoners uit de Reeshof met ideeën voor de distributie-centra: "de grijze dozen langs het kanaal". Ze maakten deze ideeën tijdens de eerste editie van Kunstkanaal.

Wil je het liever weten uit de (digitale) krant? Dat kan!
De website 'indebuurt' is al overtuigd en ook Brabants Dagblad is enthousiast!
 
 

EELT Theatercollectief bestaat uit:

Monique Zijp – artistieke en algemene leiding, concept en regie
William Schaffels – muzikale leiding & arrangement, organisatie
Roel Kox – regie, performance en educatie
Reg Gruson – film, fotografie en vormgeving
Boy Jonkergouw – uitvoerend producent en performer
Dorith van der Lee – productie
Douwe Dijkstra – financiële administratie
Max Gruson – webdesign en -development

Raad van Toezicht:
Marjo Frenk – voorzitter
Kristel Zegers 
Wilbert van Herwijnen
Wouter Jacobs

EELT Theatercollectief wordt op meerjarige basis ondersteund door Provincie Noord-Brabant. 
Voor vragen over EELT, om mee te doen, voor voorstellingen op locatie, theater voor je bedrijf, instelling, erfgoed of school, mail naar info@eeltweb.nl.

Nieuwsbrief September 2021

Het najaar staat weer voor de deur! Achter de schermen is de afgelopen maanden veel werk verzet dat we graag met je delen. Laten we samen ontdekken wat de komende weken ons brengt.

EELT presenteert Vier de Wind op KaaiDuurzaam.

Duurzaamheid en cultuur: een perfecte combinatie wat EELT betreft? Vind jij dat ook? Bezoek dan morgen 18 september de opening van KaaiDuurzaam. Iedereen met een hart voor duurzaamheid en cultuur is welkom bij deze middag vol dans, film en een lokale markt. Natuurlijk met als thema duurzaamheid.

Het gebeurt allemaal in het gebouw KaaiDuurzaam in Roosendaal. Dit oude expeditieknooppunt (EKP) van PTT Post stond lange tijd leeg. De komende vijf jaar wordt het een plek waar inwoners, bedrijven, onderwijsinstellingen en organisaties samen komen om de verduurzaming van Roosendaal te versnellen. Om 12.00 uur verricht wethouder Klaar Koenraad de officiële opening, omlijst door een openingsact van EELT. Tijdens deze act tonen de danseresjes van Dansschool Vive la Danse, o.l.v. Linde Hanny, de Dans van de Wind die ook te zien is in de film Vier de wind.

Film Vier de Wind

Maar er is meer EELT te zien morgen! Zo kan je de hele dag de molenaar in actie zien bij onze Windmobiel en vertonen we ook de filmversie van Vier de Wind voor de eerste keer.

Met deze film sluiten we het kunstproject Vier de wind af. Vier de Wind ging in 2017 van start met centraal het ‘conversation piece’ de Windmobiel, een ontwerp van Reg Gruson, om de windmolens naar mensen toe te brengen. De afgelopen twee jaar verliepen anders dan van tevoren gedacht. In plaats van live voorstellingen, kwamen er filmopnames. En in plaats van samen op locatie repeteren, werd er zelfstandig gewerkt aan het vieren van de wind. Wat niet veranderde was de energie en het enthousiasme van deelnemers Vive La Danse, Dynamo & Studio de Vliet.

Zaterdag is het zover, dan tonen we trots het eindresultaat van twee jaar werk met daarin acteurs Smilla, Bart en Roel (resp. Aagje, Bries en Fossiele Brandstof Energie Man).
Kom je ook graag kijken? Je bent welkom van 11.00-17.00 uur. Toegang is gratis.
De film wordt om 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 uur en 16.30 uur vertoond.

Mocht je niet kunnen? Dit is de prepremiere. De première volgt later dit seizoen.

Linde Hanny - Vive la Danse

Tijdens de filmopnames spraken we met de choreografe (en danseres) Linde Hanny van dansschool Vive la Danse op locatie in Roosendaal.
 
Vertel! Wat doe je vandaag hier op de filmset?
"Mijn naam is Linde Hanny, dansdocent en pedagogisch medewerker. Ik heb een choreografie gemaakt voor Vier de Wind en ik dans hier zelf in mee. De andere (jonge) dansers zijn de leerlingen van mijn dansschool Vive la Danse."
 
Wat dacht je toen je alle bedrijvigheid van de filmopnames zag onderaan de Windturbine?
"Tof! Nu komt alles beetje bij beetje samen."
 
Hoe ga je de kracht van de wind uitdrukken in de dans met jouw leerlingen?
"Met sprongen, draaien, snel voetenwerk en natuurlijk de kostuums. Deze hebben stof aan de armen; vleugel-achtig. De rustige, sierlijke armen laten een briesje zien."
 
Wat is jouw persoonlijke mening over de energie-transitie? Zou je A. het liefst terug naar vroeger, zoals bij de oude molens? Of kies je voor B. fossiele brandstof. Betrouwbaar, comfortabel en gemakkelijk, maar wel met stank, vervuiling en niet duurzaam. Of kies je voor C. het onbekende, de innovatie, schone en duurzame energie, maar wel met turbines en zonneparken?
"Als we het hebben over energie-transitie, dan kies ik voor C, omdat omdat er steeds meer mogelijk is. Energie op een schone en duurzame manier!"
 

Reesfiets Cultuursafari

Drie bijzondere locaties – vier vrolijke familievoorstellingen. Dat is Reesfiets Cultuursafari.
Laat je op 2 oktober meenemen door EELT Theatercollectief en Reeshof Cultuurt, op reis langs betoverende dans, sprookjesachtig beeldend theater en speelse kleinkunstliedjes.
Je fietst langs het Openluchttheater Reeshofpark naar Bibliotheek Heyhoef richting de tuin Giardino d’Italia en stopt bij basisschool Boemerang. Onderweg duik je onder meer in het leven van Tilburgse balvirtuoos Nasser el Jackson, laat je je verrassen door EELT Theatercollectief: zak en zakkie pakken uit, uitgevoerd door Tilburgse kleinkunstveteraan Peer de Graaf en beeldend performer Ad van Iersel. Met een grote rol voor lokaal talent én het publiek. Vervolgens betovert kunstenares Moniek Smeets met de psychedelische poppenkastvoorstelling Coronaiastreet en laat je je meevoeren door de muzikanten van de Zee. Vol melancholieke lofzangen op klunzige omstandigheden in onze toevallige levens.
Voor meer info en tickets: www.eeltweb.nl

Kunstkanaal3

 
Trek op zondag 17 oktober de stoute schoenen aan en laat je verrassen en verwonderen door kunst, cabaret, jeugdtheater, circus en (klassieke) muziek tijdens Kunstkanaal3 in de Reeshof. De theatrale wandeling brengt je in groepen van maximaal 30 personen langs diverse ontroerende, humoristische en swingende acts in de buitenlucht. Het decor: de parkachtige zuidelijke kanaalzone in de Reeshof. Kunstkanaal3 wordt georganiseerd door EELT Theatercollectief in opdracht van Reeshof Cultuurt.
 
Ben je hongerig naar meer info? Houd dan onze website en nieuwsbrief in de gaten!
Kijk hier alvast een terugblik op de tweede editie:
Een wandeling langs acts in de kanaalzone van Reeshof, Tilburg.
 
 

EELT Theatercollectief bestaat uit:

Monique Zijp – artistieke en algemene leiding, concept en regie
William Schaffels – muzikale leiding & arrangement, organisatie
Roel Kox – regie, performance en educatie
Reg Gruson – film, fotografie en vormgeving
Boy Jonkergouw – uitvoerend producent en performer
Dorith van der Lee – productie
Douwe Dijkstra – financiële administratie
Max Gruson – webdesign en -development

Raad van Toezicht:
Marjo Frenk – voorzitter
Kristel Zegers 
Wilbert van Herwijnen
Wouter Jacobs

EELT Theatercollectief wordt op meerjarige basis ondersteund door Provincie Noord-Brabant. 
Voor vragen over EELT, om mee te doen, voor voorstellingen op locatie, theater voor je bedrijf, instelling, erfgoed of school, mail naar info@eeltweb.nl.

Iets leuks voor aanstaande zondagmiddag: Kunstkanaal- Reeshof Tilburg

Nu de wereld weer van het slot gaat, sijpelt ook cultuur weer de Reeshof binnen en mag EELT daar weer een theatrale wandeling organiseren voor jong en oud.

Laat je verrassen door een rijk buffet van Tilburgse en nationaal bekende acts. Zo is er een optreden van het Tilburgse Corpo Maquina, met landelijk breakdance kampioen Shane Boers. Rauw en explosief met een voorliefde voor het acrobatische. Luister naar het duo Lieve Louise met hun instrumentale uitrusting van onder andere een fietspomp en een kinderpiano.
 
Geniet van de liedjes van De Andersons en laat je betoveren door de magie van Quintus, de Paarse Goochelaar. Musicalvereniging Musicio laat jong talent uit de Reeshof schitteren. Ierse alumnus van de Tilburgse circusacademie, Cal Courtney, brengt zelfs een heel nieuw genre op de planken: circusmusical!

EELT theatercollectief veegt de vloer aan met het traditionele onderscheid tussen amateurs en professionals en komt met een interactieve theatersport-act gecoacht door Roel Kox en Cefas Hoofs.

Aanstaande zondag, op 11 juli, is er een nieuwe Kunstkanaal, met cabaret, circus, wervelende dans en nog veel meer. Het is niet meer dan 2 km lopen in het totaal en bij de verschillende acts zijn zitplaatsen. Leuk als je komt. Wil je er bij zijn, bestel dan hier je tickets: 

https://www.eeltweb.nl/projecten/kunstkanaal/

Let goed op, je kunt meerdere tijden aanklikken, in het vakje met de tijden. Hopelijk tot zondag! 
 
 

EELT Theatercollectief bestaat uit:

Monique Zijp – artistieke en algemene leiding, concept en regie
William Schaffels – muzikale leiding & arrangement, organisatie
Roel Kox – regie, performance en educatie
Reg Gruson – film, fotografie en vormgeving
Boy Jonkergouw – uitvoerend producent en performer
Dorith van der Lee – productie
Douwe Dijkstra – financiële administratie
Max Gruson – webdesign en -development

Raad van Toezicht:
Marjo Frenk – voorzitter
Kristel Zegers 
Wilbert van Herwijnen
Wouter Jacobs

EELT Theatercollectief wordt op meerjarige basis ondersteund door Provincie Noord-Brabant. 
Voor vragen over EELT, om mee te doen, voor voorstellingen op locatie, theater voor je bedrijf, instelling, erfgoed of school, mail naar info@eeltweb.nl.
“Poëtische producties over die dingen in het leven waarvan we 'eelt op onze ziel' krijgen of juist kwijtraken.”