Piazza Cultura 2022

Gratis festival met circus, muziek en verenigingsmarkt

  • Vond plaats in september 2022
Winkelcentrum Heyhoef - Reeshof, Tilburg

Heyhoefpromenade, 5043 RD Tilburg

Na twee succesvolle edities in 2018 en 2019 lag Piazza Cultura een paar jaar stil door een overijverig strengetje DNA, maar op koopzondag 11 september 2022 is het gratis cultuurfestival terug als nooit tevoren!

In het kader van het 25-jarig bestaan van winkelcentrum Heyhoef brengt organisator EELT een extra spectaculair programma met circus, een vuurshow en opzwepende muziek uit alle windstreken. Naast de vele optredens zijn er 17 verenigingen uit Tilburg en De Reeshof die zich presenteren. De optredens zullen vooral plaatsvinden op het centrale plein bij de Groene Vlinder, bij Melati Dua en op het ronde pleintje bij de Rabobank.

Wat ga jij zien?

Zomerse cultuursmoothie

 

Gooi lokale amateurkunstenaars in de blender met professioneel toptalent en je krijgt een zomerse cultuur-smoothie met verrassende smaken. De acts zijn voor en door de allerjongsten en de alleroudsten. Bij De Groene Vlinder zingt de van oorsprong Tilburgse musicalster Jolijn Henneman (Misfits, Mamma Mia, Op Zoek naar Maria) de sterren van de hemel. Ook zingt ze een duet met Farah Lintelo, een Tilburgse zangeres die zo’n beetje zingend ter wereld is gekomen.

Soul in One, een swingend seniorenbandje waarvan meerdere leden uit De Reeshof komen, wordt opgevolgd door Mariachi Los Tarascos. Beestachtig goede muziek uit Latijns Amerika, door muzikanten uit Honduras, Mexico en Antwerpen. Sanip, ITSRH and friends opent de middag op het centrale plein met de crème de la crème van de jonge Tilburgse rap en hiphopscène.

Bert Plagman (Tommie) – Dood zijn duurt zo lang

Aart Staartjes is op 81-jarige leeftijd overleden. We gedenken de ongekroonde koning van de Nederlandse kindertelevisie met Henny Vrienten, Renée Menschaar (Pino) en Bert Plagman (Tommie). Bert zong ‘Dood zijn duurt zo lang’
Hele gesprek https://www.bnnvara.nl/dewerelddraaitdoor/videos/528635

Geplaatst door DWDD op Maandag 13 januari 2020

Cabaret voor kleuters.

Op het podium bij Melati Dua speelt Bert Plagman, bij meerdere generaties bekend als de stem van Tommy uit Sesamstraat, zijn eigen cabaretprogramma ‘Wasmachien’: een voorstelling voor kleuters en speelse geesten. Sommigen zullen Bert Plagman kennen door zijn prachtige ode aan Aart Staartjes bij De Wereld Draait door.

Bert deelt het podium met popkoor Prestige, de Tilburgse operazangeres Nancy Verschuren en de middag wordt daar afgesloten door een goochelshow van de Tilburgse goochelaar Quintus alias de Paarse Goochelaar.

Duo No Nonsense

Acrobatiek

Een festival in circusstad Tilburg is natuurlijk niet compleet zonder een forse dosis acrobatisch spektakel. Het intieme pleintje bij de Rabobank wordt omgetoverd tot circusplein, met even poëtische als gewaagde acrobatische acts van circus Rodini en Duo No Nonsense.

Tall Tales company brengt een spannende mix tussen breakdance en acrobatiek. Op het einde van de middag wordt daar twee keer een spectaculaire vuurshow gegeven door Iburn. Een spectaculaire openingsact met touw aan de trussen van onze festivalpoort wordt gedaan door circusartiest Lisah Chudalla.

Theatercollectief EELT

Camera Cultura

Bij de oostelijke ingang van het winkelcentrum is een pleintje ingericht waar verenigingen uit de Reeshof en Tilburg zich presenteren. EELT Theatercollectief zelf komt met een nieuwe verrassing: Camera Cultura, met een actieve rol voor de bezoeker: kruip in het binnenste van een camera  en beleef magie van het licht. De kinderen krijgen bij Kaatjes Kinderkapsalon de meest betoverende kapsels.

Wil je niet wachten tot 11 september? De Tilburgse Coco Choco Compagnie is al op 10 september aanwezig in het winkelcentrum om chocolade tatoeages uit te delen aan het winkelende publiek.

Vind je hem niet mooi genoeg? Dan knabbel je hem gewoon van je huid en kom je de 11e terug voor een nieuwe.

Haal er dan ook meteen een gratis portie poffertjes en kopje koffie bij, die worden uitgedeeld namens de winkeliersverening.

Het programma duurt van 12 tot 17 u.

Overal in winkelcentrum Heyhoef vind je flyers en borden met aanvangstijden.

Piazza Cultura wordt mogelijk maakt door de gemeente Tilburg en de winkeliersvereniging Heyhoef.

Mede mogelijk gemaakt door:

“Poëtische producties over die dingen in het leven waarvan we 'eelt op onze ziel' krijgen of juist kwijtraken.”