Paleis HuisRaad

Ontmoet koning Willem II tijdens de MeiMarkt

  • Vond plaats in juni 2022
Paleis Raadhuis (oostzijde, kant Katterug)

Stadhuisplein 128, 5038 TC Tilburg

Op zondag 5 juni tussen 10u en 13u bent u van harte welkom bij het Paleis. Laat u tijdens de MeiMarkt toezingen door Anna Paulowna en toespreken door koning Willem II. Hij heeft een hartig woordje met u te wisselen. Laten we hopen dat hij niet met zijn koninklijke HuisRaad gaat gooien.

Koning Willem II

Willem II en Anna Paulowna

EELT Theatercollectief heeft een séance gehouden en ontdekte dat onze eigen Willem II ronddoolt in het Paleis Raadhuis. Samen met zijn geliefde Anna Paulowna, die overigens een onvermoed zangtalent blijkt te hebben. Op zondagochtend 5 juni, tijdens de MeiMarkt, spreekt de ijle geest van onze Majesteit nog een keer zijn geliefde volk toe.  Want man, man, man, wat gaat u onzorgvuldig om met de verantwoordelijkheid die hij u heeft gegeven.

Anna Paulowna

Paleis Raadhuis: aan jou is de keuze

In  1848 gaf Zijne Koninklijke Hoogheid zo’n beetje al zijn macht aan u. Het volk. Sindsdien is uw Vorst een soort duur betaalde knuffelbeer die alleen lintjes door mag knippen. Want ja, dat wilde u graag. Vrijheid. Democratie. Maar wat springt u er frivool mee om! Een opkomst van 40% procent bij de lokale verkiezingen? Het is om te janken. Daarom nodigt Willem II u uit in zijn huis, wat eigenlijk uw huis is. Wat wilt u dat er met uw huis gebeurt? Wat heeft u nodig om zich mede-eigenaar te voelen?

Of kan het u uiteindelijk toch niet zoveel schelen? Die democratie? Nou ja, in dat geval, ook goed! Dan doen we hem in de uitverkoop. Leggen we hem op de MeiMarkt. Eens kijken of iemand hem wil hebben. Voor een habbekrats. De koning heeft nog wel meer oude meuk waar hij vanaf wil. Neem mee, neem mee die koninklijke huisraad! Enne…nog een ding. Vinden jullie het erg om die voetbalclub naar iemand anders te vernoemen? Houdoe hè!

Balkon van het Paleis-Raadhuis

Praktische info

EELT laat voor deze gelegenheid een tekst schrijven door theatermaker Boy Jonkergouw. Sopraan Nancy Verschuuren (bekend van het TV-programma Una Voce Particolare)  vertolkt de rol van Anna Paulowna en zal het publiek toezingen vanaf het balkon (oostzijde, kant Katterug). Zij nodigt u daarna uit om in het Paleis op audiëntie te komen bij onze dode koning. Na afloop praten we bij de kraam graag met u na over de toekomst van het Paleis. Ook kunt u uw mening achterlaten in ons gastenboek. Voor wie wil is er een gratis bouwplaat van het Paleis beschikbaar.

 

Sopraan Nancy Verschuuren

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van Palace To Be.

Let op: Tot onze spijt is toegang tot het binnengedeelte van dit programma slechts mogelijk via een trap vanwege de verbouwing aan het Willemsplein.

“Poëtische producties over die dingen in het leven waarvan we 'eelt op onze ziel' krijgen of juist kwijtraken.”