Kunstkanaal

Culturele wandeling door de Kanaalzone in de Reeshof

  • Vond plaats in oktober 2020
Wilhelminakanaal Reeshof

Startpunt: Maasbommelstraat 1

Op zondag 4 oktober 2020 brengt EELT Theatercollectief in samenwerking met Reeshof Cultuurt een nieuw initiatief: Kunstkanaal. Een culturele wandeling door de parkachtige omgeving van de Kanaalzone in de Reeshof. In kleine groepjes voert de route langs acht poëtische acts. Kunstkanaal biedt cultuurliefhebbers de mogelijkheid om Coronaproof te genieten. De wandeling duurt 2 uur en 20 minuten en eindigt weer bij het beginpunt.

Koop je tickets voor Kunstkanaal

Volwassenentickets: €10,-
Kindertickets: €5,-
Duur van de wandeling: 2 uur en 20 minuten
Wees op tijd aanwezig, maximaal 15 minuten voor aanvang van de wandeling.

Hieronder, bij de ticketlink, kun u kiezen uit één van de zes aanvangstijden: 13.00 uur, 13.20 uur, 13.40 uur, 14.00 uur, 14.20 uur of 14.40 uur. Daarachter vult u het aantal tickets in dat u voor dat tijdvak wil bestellen. Let u op dat u bij het kopen van kindertickets nogmaals het juiste tijdvak aan moet geven.

Klik hier om je tickets te kopen!

Een van de hoogtepunten van de wandeling is De Glazendraaier van Rogier Kappers

L’avventura, maar dan anders.

Het concept lijkt een beetje op de wandelingen van het vroegere l’avventura, de eens zo befaamde culturele stadswandelingen in verschillende Tilburgse wijken. Waar l’avventura professionele acts programmeerde van lokaal talent, toont Kunstkanaal ook talent van ver buiten de gemeentegrens. Bovendien is er ook ruimte voor amateurtalent van hoge kwaliteit.

Gekmakend

Een van de hoogtepunten van de wandeling is De Glazendraaier van Rogier Kappers. Hij bouwde het enige glasorgel van Nederland, met 52 cognac- bier-, wijn-, en champagne glazen Het verhaal gaat dat de ijle, hypnotiserende klank van zingend glas een trance of hypnose teweeg kan brengen. Er zouden zelfs mensen gek geworden zijn.

 

Bekijk hier een optreden van de glazendraaier bij Podium Witteman

Gevarieerd

Mochten de glazige klanken van Kappers u teveel worden, dan brengt duo Koek en Trommel relativering. Zichzelf begeleidend op ukelele en cajón zingen ze virtuoze liedteksten in de traditie van Drs. P. Visueel en betoverend theater brengt TG Dapper met Carnival des Animaux en als u zich ondanks code Oranje in Spaanse sferen wilt vertoeven brengen twee bands Spaanstalige muziek: Tierra Llana en het Tilburgse Trio Flor d’Amor.

Trio Flor d’Amor

Tierra Llana

Koek & Trommel

Jonge verrassingen

Operazangeres Anne Broers won twee jaar geleden de young classical talent Award en laat haar klassieke klanken nu over het kanaal deinen. Met Janneke Teijen heeft Tilburg zijn eigen piepjonge Amy Winehouse. Als frontzangeres van haar band Mrs. Jones brengt ze jazzlegendes tot leven. De jonge danseressen van dansstudio Jump uit de Reeshof springen op bijzondere momenten uit het struikgewas.

 

Mrs. Jones

Kijk op de kanaalzone

U komt als publiek niet alleen maar consumeren. Wij doen ook een beroep op uw creativiteit: in een korte workshop creative thinking geleid door Monique Zijp, schetst u uw eigen droom-kanaalzone. Uw input wordt meegenomen in het masterplan voor dit gebied.

Praktische info

Reserveer op tijd en betaal via de ticketlink. Onthoud goed voor welke tijd u heeft gereserveerd. Zorg dat u op 4 oktober maximaal een kwartier voor aanvang van uw wandeling aanwezig bent. De route begint en eindigt op de Maasbommelstraat 1 in de Reeshof. Voor vragen kunt u mailen naar info@eeltweb.nl

  • Wandeling Kunstkanaal - Brabants Dagblad

    Wandeling Kunstkanaal: Bach uit heus glasorgel. Kunstkanaal is een nieuwe culturele wandeling in de stad. Het is een tocht met optredens onderweg door de omgeving van de kanaalzone in de Reeshof.

Mede mogelijk gemaakt door:

“Poëtische producties over die dingen in het leven waarvan we 'eelt op onze ziel' krijgen of juist kwijtraken.”