Kunstkanaal 4

Verrassende wandeling met circus, jong talent en muziek!

  • Vond plaats in juli 2022
Bergeijkstraat 20, 5043 BD Tilburg

Bestel hier je tickets.

Kunstkanaal is een culturele wandeling met circus, theater, muziek en zelfs opera! In een klein groepje loop je een route langs zes verrassende optredens. Op zondagmiddag 10 juli tovert EELT Theatercollectief Gesworen Hoek om tot een cultureel pretpark! Bezoekers uit deze ‘B-buurt’ krijgen 50% korting op een kaartje. Het thema van deze Kunstkanaal is ‘opvallen’. Is het een zege om op te vallen of een last? Met Kunstkanaal 4 brengt EELT een ode aan de paradijsvogel en de outcast! Startpunt is het veldje achter basisschool De Fonkel. Farah en Dylan Lintelo ontvangen u hier met vrolijke muziek!

La Piratesse

Dacht jij dat piraten altijd kerels waren? Mooi niet! De Tilburgse frontzangeres Inez Wolters treedt internationaal op met haar extravagante band. Poëtische teksten, uitbundige kostuums en opzwepende muziek van componist / violist Wouter de Belder zorgen voor een betoverende ervaring.  https://lapiratesse.com/

Frontzangeres Inez Wolters

Opera van Afrikaans-Nederlandse bodem

Sopraan Nienke Nasserian heeft een Nederlandse moeder en een Masaï vader. Ze maakte drie prachtige voorstellingen die gaan over de worsteling, verrijking en verdieping die deze twee invloeden in haar ziel veroorzaakten. Met een stem zo helder als een nachtelijke woestijnlucht voert ze de bezoeker mee van de Brabantse zandgronden naar de steppen van equatoriaal Afrika.

Rein de Kok

EELT Theatercollectief: doe es normaal man!

Weet je wat wij doen? We nemen een vluchteling in huis. Want wij zijn goede mensen. Met een groot hart. Maar dan moet die vluchteling natuurlijk wel dankbaar zijn. En nog veel belangrijker: een beetje normaal doen. En als je het moeilijk vind om normaal te doen, dan doen wij het wel even voor. Ok? Uhm nee, zo werkt het natuurlijk niet. We hebben in dit land wel 17 miljoen opvattingen over wat normaal is. Zie je dan nog maar eens aan te passen. EELT verzorgt ook een tekenworkshop bij Cultuur BSO Studio T, met als thema opvallen en anders zijn.  De resultaten van de workshop zijn te zien tijdens de wandelroute.

Wim Verhoeven & Yshaan Artist

Wim Verhoeven is de Midas Dekkers van Tilburg. In een vermakelijk, licht absurd spoedcollege neemt hij u mee langs filosofische, psychologische en biologische inzichten over het individu versus de kudde. Want wat hebben we eigenlijk boven het maaiveld te zoeken, als er onder het maaiveld meer volk vertoeft? Hoe meer zielen hoe meer vreugd toch? Beelden bij dit college worden verzorgd door een jong talent dat Tilburg rijk is: Yshaan Artist!

Yshaan Artist

Jong Tilburgs toptalent en circus

Wist je dat Tilburgs meest veelbelovende jonge artistieke talenten uit De Reeshof komen? Zo won de 14-jarige Fee de Scheemaker met haar blokfluit de Young Classical Talent Award samen met pianiste Medine Oguz. Zij delen het podium met Amine Rifi van het Reeshofcollege, die de aanmoedigingsprijs van Tilburg’s got Talent won. Hij trakteert het publiek op een wervelende act, met niet één, maar twee drumstellen! Circusartiest Roel Post verrast het publiek met een spectucalaire jongleurs- en diabolo act.

Praktische informatie:

Reserveer hier je plek!

“Poëtische producties over die dingen in het leven waarvan we 'eelt op onze ziel' krijgen of juist kwijtraken.”