HapStapPoepFabriek

Spelenderwijs de werking van het spijsverteringskanaal ontdekken

  • Vond plaats in maart 2019
Basisscholen in Brabant

In hapstappoepfabriek leren de kinderen op een speelse manier de werking van de fabriek in ons lichaam kennen: wat gaat erin en wat komt eruit? En hoe kun je deze fabriek gezond houden?

Zo wordt gezond eten eens vanuit een compleet ander perspectief aan de kinderen en hun ouders/verzorgers aangeboden. De diëtist van Gezonde Eetkamer onderzoekt met de leerlingen hoe je goede poep kunt maken door gezond te eten. Daarna gaan de theatermakers van EELT Theatercollectief met de kinderen de spannende reis van een broccoli-roosje door het spijsverteringskanaal naspelen.

Daarnaast is er de voorstelling hapstappoepfabriek. Een vrolijke en spannende voorstelling over hoe Lientje opgegeten wordt door haar vader en een reis door zijn lichaam begint…

Educatie

De leerlingen krijgen een les in hoe je goede poep maakt van de diëtiste van de Gezonde Eetkamer. De les zit vol met proefjes hoe je vezels kunt vinden en kunt herkennen.

In de workshop hapstappoepfabriek leren de kinderen op een speelse manier de werking van de spijsvertering. Ze gaan zelf op reis door het lichaam als broccoliroosje. Door middel van fysieke spelopdrachten maken de leerlingen zelf mee hoe het is om door de mond, de slokdarm, de maag en de darmen te gaan.

In de voorstelling hapstappoepfabriek zien we de spannendste dag uit het leven van Lientje. De dag dat ze werd opgegeten door haar vader en nog wel op haar eigen verjaardag. Lientje maakt een avontuurlijke reis door het lichaam van haar vader terwijl hij denkt dat ze vermist is. Als dat maar goed gaat…

Voor scholen, bibliotheken en BSO.

Workshop
Doelgroep Basisschool groep 3, 4, 5, losse workshops ook voor hogere klassen
Aantal deelnemers 25
Tijdsduur 60
Voorstelling
Tijdsduur 30 min.
Artistiek Leider
Monique Zijp
Concept & Uitvoering
Anneloe Rijpkema
Concept & Uitvoering
Roel Kox
“Poëtische producties over die dingen in het leven waarvan we 'eelt op onze ziel' krijgen of juist kwijtraken.”