HapStapPoepFabriek

Spelenderwijs de werking van het spijsverteringskanaal ontdekken

  • Vond plaats in juni 2021
Basisscholen in Brabant

In hapstappoepfabriek leren de kinderen op een speelse manier de werking van de fabriek in ons lichaam kennen: wat gaat erin en wat komt eruit? En hoe kun je deze fabriek gezond houden?

In de voorstelling hapstappoepfabriek zien we de spannendste dag uit het leven van Lientje. De dag dat ze werd opgegeten door haar vader en nog wel op haar eigen verjaardag. Lientje maakt een avontuurlijke reis door de mond, de slokdarm, de maag en uiteindelijk de darmen van haar vader. Hij denkt ondertussen dat ze vermist is. Als dat maar goed gaat…

Door de voorstelling wordt gezond eten eens vanuit een compleet ander perspectief aan de kinderen en hun ouders/verzorgers aangeboden.

De voorstelling is geschikt voor kinderen van de leeftijd 6 tot 10 jaar en hun ouders of verzorgers. EELT speelt de voorstelling op festivals, scholen en in bibliotheken in Brabant en daarbuiten.

 

Educatie

Naast de voorstelling biedt EELT workshops aan over gezonde voeding en de werking van de spijsvertering. De workshops bestaan uit twee delen.

In de eerste workshop krijgen de leerlingen een avontuurlijke les over hoe je goede poep maakt en over het belang van vezels. De les zit vol met proefjes over hoe je vezels kunt vinden en kunt herkennen. De workshopleider is een diëtiste van De Gezonde Eetkamer.

In de workshop hapstappoepfabriek leren de kinderen op een speelse manier de werking van de spijsvertering. Ze gaan zelf op reis door het lichaam als broccoliroosje. Door middel van fysieke spelopdrachten maken de leerlingen zelf mee hoe het is om door de mond, de slokdarm, de maag en de darmen te gaan.

De voorstelling hapstappoepfabriek is een fijne afsluiter van de workshops. Tijdens de voorstelling zien de kinderen terug wat ze net hebben geleerd in de workshops, maar dan als een spannend verhaal.

Voor festivals, scholen, bibliotheken en BSO.

Workshop
Doelgroep Basisschool groep 3, 4, 5, losse workshops ook voor hogere klassen
Aantal deelnemers 25
Tijdsduur 60
Voorstelling
Tijdsduur 30 min.
  • Docent De Vossenberg

    Ik werd er blij van dat het een project is wat op meerdere manieren kinderen laat leren wat vezels zijn, stoelgang etc. De kinderen hebben het gehoord, gezien, geproefd, beleefd. Volop ervaring.

  • Docent De Vijfmaster

    Ik werd blij van de creativiteit en manier waarop de weg van voedsel in het lichaam uitgebeeld werd.

Artistiek Leider
Monique Zijp
Concept & Uitvoering
Anneloe Rijpkema
Concept & Uitvoering
Roel Kox
“Poëtische producties over die dingen in het leven waarvan we 'eelt op onze ziel' krijgen of juist kwijtraken.”