HapStapPoepFabriek

De wonderbaarlijke fabriek van je lijf

  • Vond plaats in september 2022
Schakelcollege

Reitse Hoevenstraat 20
5042 EH Tilburg

Gezond eten met voldoende vezels is een onderwerp dat EELT na aan het hart ligt. Daarom is HapStapPoepFabriek gemaakt, een vrolijke fysieke voorstelling met een variant voor kinderen en een versie met wat meer bite voor papa’s, mama’s en andere volwassenen.

HapStapPoepFabriek biedt ook een populaire workshop waarin de spannende reis door de spijsvertering wordt beleefd. Een extra workshop van een diëtist/voedseldeskundige is ook mogelijk. EELT reist met deze voorstelling en workshop van festival naar festival en van school naar school.

Food is de focus van Broccola. En niet zomaar food! Liefst veel, vet en zoet. En vandaag nog meer dan anders want Broccola is jarig. Haar eerste verjaardag zonder moeder… Broccala weet precies hoe ze haar zin kan krijgen bij haar vader, maar pikt papa dit nog langer? Is zijn liefde voor haar net zo grenzeloos als haar vraatzucht?
Deze verjaardag gaat uit de hand lopen, dat is zeker. Maar hoe dit gruwelijke sprookje afloopt, maak je alleen maar mee in de leerzame cultkomedie Broccola en de HapStapPoepFabriek.

 

  • Docent De Vossenberg

    Ik werd er blij van dat het een project is wat op meerdere manieren kinderen laat leren wat vezels zijn, stoelgang etc. De kinderen hebben het gehoord, gezien, geproefd, beleefd. Volop ervaring.

  • Docent De Vijfmaster

    Ik werd blij van de creativiteit en manier waarop de weg van voedsel in het lichaam uitgebeeld werd.

  • Bezoeker voorstelling volwassenen

    "Verrassend grafisch en interactief, erg leuk!"

Concept, tekst & regie
Monique Zijp
Spel
Roel Kox
Spel
Vitória Aquino
Decor & vormgeving
Serge Gruson
Compositie & Muziek
William Schaffels

Mede mogelijk gemaakt door:

“Poëtische producties over die dingen in het leven waarvan we 'eelt op onze ziel' krijgen of juist kwijtraken.”