De Weerstandswerkers

Hoe kom je het weekend door als er niets te doen is?

  • Vond plaats in maart 2020
Reeshof

Bijsterveldenlaan 389, Flats Borculolaan 162, Serooskerkestraat
Maandag: Rijshoeve, Oegstgeeststraat, Kruiningenstraat

Hoe kom je het weekend door als er niks te doen is, geen theater, geen sport, als je niet naar de film kunt en er geen café of zaal open is met een leuk optreden?

De Weerstandswerkers bieden coronatroost in de Reeshof

Reeshof Cultuurt en Theatercollectief EELT hebben de handen ineen geslagen om in deze onzekere tijd toch cultuur en vertier te brengen in de wijk.
Beide partijen zijn van mening dat juist in deze tijd cultuur moet worden ingezet als verbindend middel. Hoe moeilijk dat ook is nu. Een ware uitdaging. Artistiek leider Monique Zijp en programmamaker Joost van Rijckevorsel hebben een concept uitgedacht waarbij buurten kunnen worden getrakteerd op een interactief spel vol muziek en theater.

Een unieke ervaring waarbij theatercollectief EELT de wijken intrekt met de Cellomobiel. Een prachtig vormgegeven wagen waarbij acteurs het spel begeleiden en muzikanten zorgen voor de kers op de taart.
Als de Cellomobiel jouw straat inrijdt, open jij jouw voordeur of balkon en blijf je lekker daar staan. Er worden nummers uitgedeeld en uit een hoge hoed wordt een nummer getrokken. Heb je het winnende nummer? Dan mag jij een  een artiest en een liedje kiezen uit het repertoire van de uitverkoren artiest. Het wordt live voor jou en alle bewoners van de straat gespeeld. En om iedereen een hart onder de riem te steken, sluiten we af met een lied dat iedereen kan meezingen.

Een interactieve muziekbelevenis, die even wat luchtigheid brengt in deze bijzondere tijd, op de plaatsen waar de nood het hoogst is.

Op zondag 22 maart reed de Cellomobiel voor het eerst uit met als artiesten: Frans van der Meer, Claudy Wolfs, Cameron Millar en Roel Kox.
Maandag 23 maart ging de Cellomobiel voor de tweede keer op pad met Tessa van Buuren, Peer de Graaf en Roel Kox.

  • Brabants Dagblad

    Brabants Dagblad over coronatroost in Tilburg

  • Nicolette van den Brand

    Ik heb op afstand mee genoten en heb gezien hoeveel mensen jullie blij hebben gemaakt, ga zo door 😉

Regie
Monique Zijp
Artiest
Roel Kox
Peer de Graaf
Tessa van Buuren
Cameron Millar
Claudy Wolfs
Frans van der Meer

Mede mogelijk gemaakt door:

“Poëtische producties over die dingen in het leven waarvan we 'eelt op onze ziel' krijgen of juist kwijtraken.”