Creative Thinking

Een frisse kijk op een probleem

Basisschool de Gezellehoek

Rodenbachlaan 31, Roosendaal

De workshop Creative Thinking is gericht op organisaties die te maken krijgen met verandering, dus organisaties die bijvoorbeeld te maken krijgen met een fusie of een nieuwe taak of doelgroep. Voor aanvang van de workshop vragen we aan de organisatie dan ook te komen met een een concrete vraag.

Op grond van deze vraag gaan de deelnemers individueel en in groepjes aan de slag. Aan de hand van speelse oefeningen ontstaan nieuwe ideeën. De workshop richt zich er op dat de deelnemers nieuwe verbindingen maken en deze verbindingen betekenis geven. Tijdens het proces presenteren de deelnemers hun ideeën aan elkaar en geven feedback. Zo worden de ideeën steeds realistischer en uitvoerbaar. De workshop eindigt met het maken van een kort praktisch plan van aanpak.

Tijdens de workshop zijn de deelnemers aan het denken, schrijven, tekenen, overleggen en presenteren. De workshop heeft als resultaat dat vastgeroeste denkpatronen worden doorbroken en nieuwe invalshoeken worden bekeken. Aan het eind van de workshop liggen er een aantal uitgedachte plannen, waarbij al een eerste stap is gemaakt in hoe het plan kan worden gerealiseerd.

De workshop duurt 2 uur en kan worden gegeven aan minimaal 4 en maximaal 80 deelnemers. Aan de hand van het aantal deelnemers wordt de workshop gegeven door 1 of 2 workshopleiders.

Ontwikkelaar workshop
Monique Zijp
“Poëtische producties over die dingen in het leven waarvan we 'eelt op onze ziel' krijgen of juist kwijtraken.”