Anouk in Wonderland

Verwonder je over de wereld, net als Anouk

  • Vond plaats in april 2022
Tiliander

Spoorlaan 82c ,
5061 HD Oisterwijk

Wat als iedere dag nieuw is? Elke plek, elk karakter, elk gesprek is een magische ervaring: soms verrassend, soms beangstigend. En steeds opnieuw onthoud je die ervaring maar een paar minuten. Zo is dat voor Anouk Kamp. Ze gaf de bezoekers van haar voorstelling Anouk in Wonderland een kijkje in haar wonderlijke wereld op 23 april in theater Tiliander in Oisterwijk. De opbrengst van de voorstelling gaat naar NAHuis Tilburg.

Benefiet door de ogen van Anouk

Iedereen kent de boeken of de Disney-film wel: Alice in Wonderland. Als Alice op een dromerige dag ‘down the rabbit hole’ valt, worden lezers meegenomen naar een wereld vol verwondering. Deze wereld kent Anouk als geen ander. Tijdens Anouk in Wonderland speelden Anouk en amateurmusici samen met professionals een fantasierijke voorstelling rond Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) door de bril van Anouk. William Schaffels maakte de muziek, Monique Zijp tekende voor de regie, daarnaast waren leden van Popkoor Prestige betrokken. Jonge talenten Silke Dekkers, Serge Gruson en saxofonist Iria Meira-Garrido droegen ook een steentje bij.

Een goed gevoel
Op haar 28e kreeg Anouk een hersenbloeding. Hierdoor onthoudt ze alles maar enkele minuten. Nieuwe gezichten, namen, verjaardagen: Net zoals voor Alice, gaat er bij Anouk geen dag voorbij zonder verrassingen. Elke dag is een wonderland. Anouk: “Sinds mijn hersenbloeding blijft van alles wat ik meemaak maar heel weinig hangen. Ik leef bij het moment. Dat is intens, omdat ik weet dat het daarna weg is. Bij muziek is het anders. Muziek blijft wel namelijk wél hangen en geeft me een goed gevoel. Voor mij betekent muziek synergie … 1 + 1 = 3! Muziek is laten zien dat ik er ook ben en er mag zijn!”

Trailer

Anouk en haar alter ego

De cast

Mede mogelijk gemaakt door:

“Poëtische producties over die dingen in het leven waarvan we 'eelt op onze ziel' krijgen of juist kwijtraken.”