Theaterroute Nabij

Dromen, herinneringen en wensen voor Landpark Assisië

  • Vond plaats in mei 2022
Landpark Assisië

Pandaplein 1
5074 NA
Biezenmortel

Theaterroute Nabij

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei streek er op Landpark Assisië in Biezenmortel  een vrolijk, theatraal avontuur neer: Theaterroute Nabij. We kijken terug op een zonnig, verwonderend en verbindend weekend!

Bezoekers wandelden door het prachtige park en genoten van een komedie van EELT Theatercollectief tussen de majestueuze bomen, bekeken fysiek theater van Speels Collectief met dansers en bewoners van het landpark op de Kegelbaan, bezochten de voorstelling Pan~// Catwalk van De Zwermers die eerder op Oerol te zien was en bewonderden de circusacrobatiek van Fabuloka bij het terras van café Lokaal 12. De inspiratie voor de voorstellingen van Speels Collectief en EELT Theatercollectief kwam uit verhalen en herinneringen aan Landpark Assisië van vroeger en ideeën over de toekomst.

Voor die inspiratie gingen we op pad met ons Nabij-voertuig. We bezochten de voetbalclub, de weekmarkt, een kampeerboerderij en ga zo maar door. In het voertuig deelden mensen op film hun ideeën, herinneringen, verhalen en wensen over Landpark Assisië en de dorpen en landerijen eromheen. Ze konden ook iets moois achterlaten in de grote kast. Met al die verhalen, spullen en ideeën gingen wij aan de slag! Met als resultaat een voorstelling die het Landpark Assisië een beetje meer nabij de omgeving brengt.

De voorstelling van EELT heette ‘De troupe van Charles Atant’
Wuivende bladeren in de wind, lommerrijke paadjes en fluitende vogels; alles is rustig op Landpark Assisië. Maar met de komst van de ooit beroemde filmregisseur Charles Atant en zijn muzikale artiestenstal is dat afgelopen. Het bonte gezelschap strijkt neer op het landpark voor hun nieuwe speelfilm. Deze koddige komedie veroorzaakt een storm aan gebeurtenissen.

Lees het verslag van Studio Assisië.

Video: Redsun Media

Foto’s: Jostijn Ligtvoet Fotografie, Ad Vermeer en EELT Theatercollectief

After movie NABIJ

Nieuwsgierig aagje

Theaterroute Nabij

Bij de neus genomen

Imro

Gerrit

Frank in actie

Scary

Generale repetitie

Generale repetitie deel 2

Generale repetitie deel 3

Generale repetitie deel 4

Workshop op basisschool Franciscus in Biezenmortel

Het verhaal van Peter Nouwens

Het verhaal van Nol Huijbregts

  • Carla (begeleidster Landpark)

    "Een groot compliment voor het spektakel dat jullie samen hebben neergezet, echt geweldig! Imro en Gerrit hebben enorm genoten en willen er volgend jaar ook weer bij zijn als dat lukt!"

Mede mogelijk gemaakt door:

“Poëtische producties over die dingen in het leven waarvan we 'eelt op onze ziel' krijgen of juist kwijtraken.”