Boschparade 2019

drijvende optocht op de Dommel, in het historische hart van ‘s-Hertogenbosch

De Dommel

De Dommel in Den Bosch

In 2019 vaart de Bosch Parade weer over de Dommel in ’s-Hertogenbosch. Achter de schermen is het gezelschap van regisseurs, social artists, ontwerpers, theatermakers, componisten en tekstschrijvers druk bezig met afstemming van de creatieve plannen. Bosch Parade werkt samen met EELT aan een nieuw totaalconcept om richting het publiek meer impact te creëren. Monique Zijp, Loes Reiling en Reg Gruson maken namens EELT deel uit van het artistieke collectief dat samen de nieuwe versie van Bosch Parade aan het opzetten is.

Bosch Parade heeft een nieuw gezicht
Het water brandt en het vuur spat op het water… de nieuwe editie van Bosch Parade wordt grandioos spectaculair en dwaas. Dit en veel meer aspecten worden verbeeld in het nieuwe campagnebeeld. Het verwijst naar het verhaal van de nieuwe parade waar we onze inspirator Jheronimus Bosch eren als een (beeld)verteller. Editie 2019 wordt een vertelling van een beeldend verhaal in 14 tableaus, een universele fabel die gaat over altijd doorgaande vernieuwing.

Nieuw! Tribunes langs de route
De publiekstoeloop voor Bosch Parade afgelopen jaren was enorm en voor dit jaar zijn de verwachtingen op zijn minst gelijk. Daarom creëert Bosch Parade extra zitplaatsen langs de route en worden er tribunes op de oevers van de Dommel gezet. Dit zijn betaalde plaatsen. Voor slechts € 9,50 is wie dat wil verzekerd van een comfortabele zitplaats met prachtig zicht op Bosch Parade. Reserveer hier je stoel.

Eén parade, drie uitvoeringen
Bosch Parade werkt aan één multidisciplinaire voorstelling in de vorm van een drijvende optocht die drie keer over de Dommel vaart. Op vrijdag- en zaterdagavond 21 en 22 juni start Bosch Parade om 20.00 uur bij het Willemsplein. Op zondagmiddag 23 juni vaart de optocht vanaf 15.00 uur over de rivier die stroomt langs de historische vestigingsmuren van ‘s-Hertogenbosch.

Meer informatie op de website van Bosch Parade.

 

  • Een mooie fabel, dat is de Parade

    Tientallen kunstenaars en potentiële vrijwilligers kregn gisterenavond meer te horen en te zien over de kunstmanifestatie Bosch Parade die van 21 juni tot en met 23 juni na drie jaar weer door Den Bosch drijft.

Artistiek collectief
Monique Zijp
Reg Gruson
Loes Reiling
“Poëtische producties over die dingen in het leven waarvan we 'eelt op onze ziel' krijgen of juist kwijtraken.”