Skip navigation

T-Parade

Impressie van de performance van EELT tijdens de T-Parade 2012 in de Tilburgse binnenstad. Gemaakt door Christien Mathon voor EELT.

 

Deelnemers: Kim, Aryan, Jan, Sharif, Daan, José, Tooske, Serge, Tjeu, Evelyn, Sanne.

Vrijwilligers: Christien Mathon, Roderick Lijftogt en Patrick van Berkel.

 

De T-parade was een stralende, kleurrijke zomerparade in Tilburg waarin de kracht van diversiteit in de bevolking werd gevierd.
Het was een vrolijk, bijzonder en belangrijk evenement omdat voor de T-Parade mensen uit allerlei hoeken van de wereld en Tilburg samen bouwden aan deze uitbarsting van creativiteit.

De laatste T-Parade in 2012 had als thema Bevlogen Vleugels.

 

Tussen alle praal van exotische kleur en glitter, liet theatercollectief EELT onder artistieke leiding van Monique Zijp een andere kant van diversiteit zien.

 

EELT toonde dat het kwetsbare, het gedeukte, het versletene en het afval ook schoonheid heeft waar je van kunt genieten. 
Afgedankte stoelpoten, gebutste pannen en oud ijzer, het is allemaal zo mooi, dat je er het ‘eelt op je ziel’ van kwijtraakt. 

EELT liep in de T-Parade mee als loopgroep en won daarmee de tweede prijs met een concept van Monique Zijp.

Guitarhero’ Aart Strootman werd voortgetrokken op een kar en toonde zich een bevlogen held met zijn instrument.

Op een tweede  EELTkar was het OudIJzerbeeld ‘De Wolk’ te zien. Dit beeld was eerder te zien in de performance Al Het Goede Komt Van Boven als spiritueel wonder en was vervaardigd uit oud ijzer door Patrick van Berkel en Roderick Lijftogt. EELTdeelnemers haalden dit oud ijzer speciaal met dit doel op bij Tilburgse burgers en ondernemers: crowdsourccing The EELTway. De loopgroep, bestaande uit deelnemers, ondersteunde Aart Strootman met percussie op het Oudijzerbeeld. Karlijne van der Kooij regisseerde de diverse deelnemers van EELT die uit 4 landen kwamen door een bevlogen choreografie neer te zetten die mensen verbond en uitnodigde om deel te nemen aan de EELTmuziek door te spelen op gratis uitgedeelde echte boutangels.