Skip navigation

Stadsgezicht op Breda

Dutch DesignWeek Eindhoven in het Klokgebouw  

Bij het Levend Museum tijdens de Prijsuitreiking Brabantse Erfgoedprijs 2013

 

Vier technici, twee zusjes, een cello, wat oude spullen…Wat heeft dat met een oud schilderij te maken?

Het hoort bij EELT’s re-enactment van een bijzondere erfgoedschat, het recent in Breda verworven schilderij: Stadsgezicht op Breda uit 1519. In een tijd waarin veel mensen vragen stellen bij de waarde van kunst, brachten de spelers van EELT, van materiaal dat we meestal als waardeloos beschouwen, dit waardevolle stadsgezicht opnieuw tot leven. 

Karlijne van der Kooij, Jacqueline Hamelink, Patrick van Berkel en Monique Zijp ontwikkelden speciaal voor ‘Het Levend Museum’ een korte, beeldende performance. Spel door Dennis Bot, Marit Holtmans, Linda Mur, Arthur Kok, Max Gruson en Jacqueline Hamelink.

 

EELT-componist Aart Strootman, vers uit de opnamestudio op Strijp-S, opende het officiële gedeelte van de avond en improviseerde op een van zijn zelfgebouwde gitaren op een laatmiddeleeuws thema uit de muziek van de voor het eerst getoonde EELT-act: Stadsgezicht op Breda.

 

Op uitnodiging van EELT deed Boy Jonkergouw zijn act Soul to Sole, een concept dat hij samen met Sander van Bussel bij Tilburg Cowboys ontwikkelde.

 

Op deze dag waren alle EELTprofs weer eens samen aan het werk, mede dankzij opdrachtgever Erfgoed Brabant.