Skip navigation

R-Act speelt “Wat je wilt”

 

R-Act, de jongeren-theatergroep van EELT en R-Newt speelde “Wat je wilt!”, een komische voorstelling die losjes is gebaseerd op “The Twelfth Night” van Shakespeare.

Een van de bezoekers zei achteraf: “Ik vind het zo goed dat jullie zonder aarzelen het werk van de beroemdste toneelschrijver ter wereld met nieuwkomers onder handen nemen. Dat is een onvergetelijke ervaring voor hun: net een jaar binnen in Nederland en dan al Shakespeare spelen voor een publiek.”

“Wat je wilt!” is een verhaal over de liefde. Een meisje spoelt aan op een vreemd eiland, ze verkleedt zich als man en gaat werken voor de burgemeester. Hij wil de eigenares van het café op het eiland verleiden. Het café zit echter vol met kleurrijke figuren en zij zorgen ervoor dat de dingen net iets anders lopen dan gepland. Een echte komedie met verwisselingen, verwarring en een happy-end.

De voorstelling werd tweemaal gespeeld, eenmaal bij R-newt in V39 in het hartje van Tilburg en eenmaal bij het gastvrije Kollektivo, café-restaurant van Ivo Barak op de Trouwlaan. Abdolfazi, Anneloek, Baran, Barry, Coen, Dylan, Farah, Lyad en Nabi: jongeren uit alle windstreken vonden het super spannend. Voor sommigen van hen was dit hun podiumdebuut. In de bewerking en regie door EELT theatermaker Roel Kox kon iedereen zijn talent volop laten zien.

 

De tweede voorstelling was bij de feestelijke EELT nieuwjaarsreceptie waar we in goed gezelschap toasten op de afgeronde en komende projecten en het mooie nieuws van de 4-jarige ondersteuning door Provincie Noord-Brabant bezegelden.