Skip navigation

PRESS EELT

Theatercollectief EELT toonde zaterdag 29 oktober 2011 op de redactie van het Brabants Dagblad in Tilburg haar performance ‘PRESS EELT’ als onderdeel van Cultuurnacht Tilburg.
 

PRESS EELT gaat over een crisis bij de krant. Het Brabants Dagblad is overgenomen door de Beijing Review. Deze overname leidt tot censuur, kinderarbeid en stress op de werkvloer. Hoe gaan verschillende redacteurs hiermee om? Is er nog mogelijk tot een verzetje?

 

Componist Aart Strootman en musicus Oleg Fateev schreven en maakten muziek voor PRESS EELT. Choreografe en danseres Tegest Pecht wist samen met alle deelnemers een fantastische choreografie neer te zetten.  

 

Na de eerste repetitie op de redactie van het Brabants Dagblad werd door een van de redacteurs een script gevonden op een van de bureaus. Dit script werd doorgelezen en het verhaal bleek, bij puur toeval, iets té veel op de werkelijkheid te lijken. De artistiek leider van EELT werd hierover gecontacteerd en aan de tand gevoeld: hoeveel wisten de makers van EELT eigenlijk? Wat had EELT eigenlijk met de research gedaan?

EELT had zich vooral veel voorgesteld. Wat zouden de dilemma’s kunnen zijn? Wat hadden de deelnemers en makers van EELT voor gedachten bij een krant? PRESS EELT toonde aan dat de verbeelding een krachtig instrument is!