Skip navigation

Openingsact TiLT

EELT werkte 15 maart 2014 samen met Kevin Toma en Thomas Waterreus (Boef en de Gelogeerde Aap) voor de interdisciplinaire openingsact van TiLT in 013

In deze act smolten de historische film “Ballet Mécanique“, de pulserende live compositie van Kevin Toma op piano, de krachtige dichtkunst van Thomas Waterreus en het theater van EELT samen in een groot poëtisch beeld. 12 in het wit geklede spelers van uiteenlopende leeftijden zaten op het podium terwijl ze kritisch lazen. Afgekeurde teksten werden uitgescheurd en weggeworpen waardoor een berg van proppen papier ontstond. Het einde van de act bestond uit de BladBlazers van EELT – een sneakpreview van de aankomende productie BladBlazerSymfonie van EELT – die uit verschillende hoeken, tussen het publiek door vanaf de tribune, gewapend met hun blazende bladblazer, naar beneden kwamen om alle uitgescheurde bladen tekst weg te blazen.

De regie was in handen van Monique Zijp. Gespeeld werd er door: Daan, Minke, Linda, Smilla, Maurice, Eva, Laura, Geert, Dennis, Stefan, Matteo en Max.

Bedankt voor de prettige samenwerking:
Kevin Toma (concept en muziek), Thomas Waterreus (poëzie)
Frank van Pamelen (festivaldirecteur)
Bijke Aarts (mede-producent Bibliotheek Midden-Brabant)
Twan van Bragt (regie-assistentie doorloop)
Productie-team 013 en TiLT

 

Reg Gruson heeft foto’s gemaakt. Deze kunt u hieronder vinden.

 

IMG_2277-webIMG_2279-webIMG_2280-webIMG_2284-webIMG_2287-webIMG_2291-webIMG_2292-webIMG_2293-webIMG_2297-web