Skip navigation

MONSTERS

Voor de Week van de Amateurkunst van 17 tot en met 24 mei 2014 maakte EELT in samenwerking met het Natuurmuseum Brabant de dubbele muziektheaterproductie: MONSTERS & DEMONEN, naar een totaalconcept van Monique Zijp. 

EELT was hiervoor te gast in de Potviszaal van het Natuurmuseum Brabant. In de voorstellingen staat het thema ‘angst’ centraal.

 

‘MONSTERS’ de voorstelling 

DSC06096aangepast-web DSC06086aangepast-web

 

Een speelse en soms spannende voorstelling over monsters onder je bed. Geschikt voor kinderen van 4 tot 104 jaar, en iedereen die wel eens bang is.

 
Deze voorstelling is te combineren met de beeldende en theatrale workshop: ‘Monsters maken, monsters spelen’.
 
Elke avond gaat Robin met tegenzin naar bed. Hij verzint duizend smoezen: Hij moet nog kijken of zijn fiets wel echt op slot staat en hij staat wel 10 minuten zijn tanden te poetsen. Zijn moeder snapt er niks van. Robin wil niet slapen. Dat is niet zomaar…hij is bang voor de monsters die onder zijn bed zitten. In deze voorstelling gaat Robin op zoek naar het monster onder zijn bed. Hij komt erachter dat monsters zich niet alleen onder je bed verstoppen maar overal waar jij denkt dat ze zitten. Maar… zou dat soms betekenen dat je ze zelf ook weg kunt denken? Kun je iets doen aan bang zijn? 
Karlijne van der Kooij maakte als regisseur/docent de theatervoorstelling ‘Monsters’.

 

Doelgroep: middenbouw primair onderwijs, onderbouw primair onderwijs

Aantal deelnemers: afhankelijk van zaalgrootte, maximaal 100, per ongeveer 18 kinderen een begeleider in het publiek

Tijdsduur: 30 minuten

Kerndoelen: 34, 37, 55, 56

 

‘Monsters maken, monsters spelen’ de workshop

 

In de workshop ’Monsters maken, monsters spelen’ gaan de kinderen onder leiding van twee EELT-docenten creatief en fysiek aan de slag rondom het thema ‘monsters en bang zijn’. Zo wordt ‘kijken naar’ meteen vertaald naar ‘zelf doen’. Afwisselend gaan de kinderen zich uitleven in het spelen van hun eigen verzonnen monster en gaan ze hun monster beeldend in elkaar zetten. Intussen snijden de docenten het thema ‘bang zijn’ aan.
 
De workshop ‘Monsters maken, monsters spelen’ wordt aangeboden bij en is geïnspireerd op de voorstelling ‘MONSTERS’ van EELT theatercollectief. Maar deze workshop kan ook uitstekend afzonderlijk gedaan worden en wordt dan op school aangeboden.

 

Doelgroep: middenbouw primair onderwijs, onderbouw primair onderwijs

Aantal deelnemers: maximaal 30

Tijdsduur: 1 uur

Kerndoelen: 34, 37, 54, 55, 57, 58