Skip navigation

Knal Boem Kleur!

 

 

 

 

Social Design in Eeneind Nuenen, Brabant. In opdracht van gemeente Nuenen verzorgde EELT in een concept van Monique Zijp de heropening van het hart van de wijk, de feestelijkheden rond de nieuwe naamgeving van het plein van Eeneind: de Ir. Noordhofplaetse. Daarbij verbond EELT de bestaande verenigingen; de wijkraad, de schutterij, de kinderen uit de wijk, het showkorps en de harmonie, om samen over de grenzen van hun tradities heen te kijken zonder overtollige bestuurlijke poespas. Een erg leuke samenwerking was het gevolg.
Deze samenwerking kreeg op 6 april vanaf 15.30 uur haar hoogtepunt met een officiële opening in een massaregie van EELTregisseur Karlijne van de Kooij waaraan alle aanwezigen mee konden doen. Daarbij schoten de zelfgebouwde nieuwe EELTkleurfonteinen duurzaam vuurwerk af. Patrick van Berkel en Monique Zijp ontwikkelden hiervoor speciaal de EELTkleurfonteinen. En Reg Gruson verzorgde de filmregistratie!

De munitie daarvoor bestond uit kleurige lapjes die wijkbewoners zelf, met crowdsourcing the EELTway, in Eeneind huis aan huis zijn gaan ophalen om zo betrokkenheid te creëren. Hergebruik, gebruik maken van de aanwezige talenten, laagdrempeligheid, originaliteit, enthousiasme genereren in de gemeenschap, dat was wat we deden.

Deelnemers van EELT: Serge Gruson en Dany Zyp.

 

Educatie:

In speciale workshops werden de kinderen uit de buurt bij elkaar gebracht om hen te versterken in hun presence als ambassadeurs van de wijk: de kinderen trainden: hoe presenteer ik mijzelf  goed als ik bij een vreemde aanbel om iets te vertellen en te vragen? En ze werkten aan: hoe presenteer ik mijzelf goed als er honderden mensen naar mij kijken en ik een belangrijke rol speel in een publieke manifestatie zoals hier de opening van de nieuwe Ir. NoordhofPlaetse?