Skip navigation

BladBlazerSymfonie

EELT Theatercollectief maakte en presenteerde in het najaar van 2014 in Tilburg, samen met talrijke wijkbewoners, het muziekspektakel de BladBlazerSymfonie, in het Reeshofpark, Tilburg.

 

voorstelling

Trailer: BladBlazerSymfonie

Teaser 3: Anton Schra, decorbouwer, over de BladBlazerSymfonie

Teaser 2: Peter van Helvert, fietser in de stoet, over de BladBlazerSymfonie

Teaser 1: Aart Strootman, componist, over de BladBlazerSymfonie

Uitgezonden door Omroep Brabant

 1-Vandaag, 13 oktober 2014, over de BladBlazerSymfonie

 DWDD, de ergernissen van Jan Mulder over de BladBlazerSymfonie

 Promo ZandBlazerSymfonie

 

Het decor: een mysterieus verlicht park vol dwarrelende, dansende herfstbladeren;

Op de tribune: buurtbewoners, nieuwsgierigen, locatietheaterliefhebbers, de verbazing en de lach;

De spelers: talloze buurtbewoners die met hun stoer ronkende bladblazers wolken bladeren opjagen, dansende kinderen met zelfgemaakte blaasinstrumenten, een trotse stoet van mensen met bijzondere hulpmiddelen, spelers en muzikanten.

De muziek: een verrassende en poëtische mix die over het park klinkt, van nieuw gecomponeerde muziek voor ronkende bladblazers, een cello, een operazangeres die muzikaal de strijd aangaat met het geronk van de blazers en amateurkunstenaars met ‘n grommende, brommende sousafoon of een zelfgebouwd blaasinstrument.

 

Veel buurtbewoners hebben het onmisbare geheim voor de BladBlazerSymfonie in hun schuurtje hangen: een bladblazer, het belangrijkste instrument in de symfonie!

 

Met de BladBlazerSymfonie toont de Reeshof zichzelf en Tilburg, als een plaats waar mensen met lef elkaar ontmoeten, waar nieuwe initiatieven een kans krijgen, waar kunst en humor hand in hand gaan.

De BladBlazerSymfonie is een nog nooit vertoond, verbeeldingsvol en muzikaal spektakel gewijd aan een onderwerp dat leeft in de wijk, waarover iedereen een mening heeft: bladblazen! De BladBlazerSymfonie maakt duidelijk:

Motorgeronk kan ook muziek zijn! De buurman is onze vriend is en iedereen die zijn tuin onderhoudt, is ook een beetje een kunstenaar.

 

Totaalconcept en regie: Monique Zijp

Compositie: Aart Strootman

Beeld en video: Reg Gruson

 

Zang: Tamar Niamut

Regie-­‐assistentie: Boy Jonkergouw

Projectleiding en cello, Jacqueline Hamelink

 

Amateurkunstprijs Tilburg 2013

 

EELT heeft met de BladBlazerSymfonie de Amateurkunstprijs Tilburg 2013 gewonnen!

EELT is hier natuurlijk hartstikke blij mee en is dankbaar voor deze steun in de rug om de BladBlazerSymfonie te realiseren.

Met deze prijs is EELT op verschillende plekken in de media aan bod gekomen:

Een artikel op de website van Brabants Dagblad, een radio-interview bij Omroep Tilburg, een artikel in het Brabants Dagblad van maandag 27 januari 2014.

 

Media

 

Naast met het winnen van de Amateurkunstprijs is EELT met de BladBlazerSymfonie ook op andere plekken in de media gekomen.

Zoals met de ZandBlazerSymfonie, een voorproefje bij Theater op ’t Zand in Kootwijk, met een artikel in de Barneveldse Krant.

Daarnaast is Monique Zijp geïnterviewd door Radio 4 en het Brabants Dagblad en is er een item verschenen over de BladBlazerSymfonie bij Omroep Brabant.

 

30 31 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 32 52 53 54 55 56 57 58 59 60