Skip navigation

BladBlazerSymfonie, experiment 1 en 2

 

Zaterdag 23 november 2013 in een Tilburgs park deed EELT het eerste BladBlaasExperiment. Dit BladBlaasExperiment was een voorbereiding op de EELT BladBlazerSymfonie die volgende herfst een park in Tilburg gaat opfleuren. Bladblazers worden het belangrijkste instrumentarium van de BladBlazerSymfonie die we in de herfst van 2014 gaan maken. Volgend jaar doen blije buurmannen, groenbeheerders, schooljeugd, bladliefhebbers, hobby-blazers, muzikanten en opera-zangeressen mee.

 

Nu werden buurtbewoners rondom het Wilhelminapark met flyertjes nieuwsgierig gemaakt en gewaarschuwd voor deze ludieke overlast en sommige buurtbewoners zegden meteen hun medewerking toe.

Speciaal bedankt in het kader van Crowdsourcing The EELTway: Frederik Gladdines en Joke van Egten, die ons stroom en hun toilet lieten gebruiken. Passanten gaven meteen advies en broodnodige input.

 

“Als het je echt menens is, en je dus echt een BladBlazerSymfonie wilt maken in een park in Tilburg”, bedachten de makers Monique Zijp en Aart Strootman van EELT, “dan kun je het beste maar vroeg beginnen met experimenteren met Blad, Blazen en zoeken naar de Symfonie.” En dat gebeurde dus 23 november in het Wilhelminapark.

 

We weten nu dat een bepaalde 2takt blazer in Bes en As blaast.
En nog veel meer.

 

Stadsgezicht van het Brabants Dagblad kwam een kijkje nemen en dat leverde een leuk item in het BD op en het kreeg een mooi staartje: Monique werd de dinsdag erna live geïnterviewd over de BladBlazerSymfonie voor Radio 4 Podium op prime time radiotijd: 16.40 uur. En dat kreeg ook weer een staartje…
Monique Zijp: concept, regie en artistieke leiding
Aart Strootman: concept, compositie en muzikale leiding
Reg Gruson: film en fotografie
Tamar Niamut: zang
Patrick van Berkel en Leo van de Wier: technische assistentie.
Blazers/deelnemers: Stefan Kollee, Max Gruson, Matteo Mijderwijk en Geert van Coenen.

 

Op 3 december deed EELT het tweede BladBlaasExperiment.
Deze keer in het Stadspark aan de Nieuwstraat in Tilburg.

Bladblazers worden het belangrijkste instrumentarium van de BladBlazerSymfonie die we in de herfst van 2014 gaan maken in een park in Tilburg.
Omdat er nù bladeren lagen, experimenteerden we nù.
Omroep Brabant was nieuwsgierig geworden door de uitzending op Radio 4 en kwam kijken en luisteren. We waren op Omroep Brabant TV en Radio en later ook nog op TV 1 bij omroep MAXX.

Vandaag met Matteo Mijderwijk, Arthur Kok, Stefan Kollee, Max Gruson en special guest: sopraan Rianne Wilbers

 

____

Op 3 december om 8.15 uur werd Monique geïnterviewd over de BladBlazerSymfonie door Omroep Brabant Kristian Westerveld. Begin met luisteren op minuut 12.45.
—-
Stefan Kollee en Aart Strootman werden bij een preview geïnterviewd over de BladBlazerSymfonie die EELT theatercollectief in de herfst van 2014 gaat maken.
Ga kijken op 14.28 naar het item dat Brabant Nieuws wijdde aan de BladBlazerSymfonie