Skip navigation

Al Het Goede Komt Van Boven

EELT theatercollectief maakte met Poolse en andere deels buitenlandse deelnemers en studenten, haar volgende muziektheaterproductie Al Het Goede Komt Van Boven.
Over hoe we vorm geven aan onze spiritualiteit.

Met als belangrijke bron van inspiratie en medespelers: de Poolse arbeidsmigranten hier in Tilburg. De Polen die hier in Tilburg zijn, weten dat er meer is dan geld verdienen alleen. Maar wat?

Spiritualiteit, wat is dat nu eigenlijk? Geloof in iets hogers, in jezelf of in het biertje op een terras in de eerste lentezon?

Kronkelende en kruipende spelers banen zich een weg door het interieur van de kerk in hun zoektocht naar het spirituele.

Korte filmimpressies van interviews met Poolse arbeidsmigranten tonen hoe deze nieuwe Nederlanders vormgeven aan spiritualiteit. Zij krijgen momenteel vooral negatieve aandacht, maar wat kunnen wij van hen leren?

De voorstelling nodigt ons uit om op een andere manier naar elkaars gebruiken te kijken en om na te denken over onze eigen spiritualiteit.

EELT met partners, te gast bij Parochie De Bron, creëert ‘Al het goede komt van boven’ voor de Week van de Amateurkunst 2012, ondersteund door Art-fact, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fontys Hogeschool voor de Kunsten:

op 2, 3 en 9 juni op locatie in de week van de AmateurKunst in de Dionysiuskerk op de Goirkestraat. Samenwerking; EELTprofs, amateurkunstenaars, wijkbewoners en ondernemers, Fontys FHK-studenten, Parochie De Bron, Art F-act.

Jonge professional Karlijne van der Kooij was bij deze productie voor het eerst EELTregisseur.
Musicus Aart Strootman ontwikkelde bij EELT zijn talent als componist. Voor deze productie componeerde hij een concerto voor cello solo dat de ruggengraat werd van de performance in de kerk.

Dorota Sobzcyk was In deze productie voor het eerst on-the-floor-spelcoach voor speciaal de Poolse deelnemers. En zij zette haar multidisciplinaire talent in voor fotografie en interviews.

Tot slot, maar net zo belangrijk, zijn de talenten in opleiding, 26 studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten Zij spelen mee en doen onder leiding van maketingtalent Dorien van Heertum, gesecteerd uit de talentenpool van BCH2018 crowdsourcing, marketing, social media etc.

‘Al het goede komt van boven’
Muziektheaterproductie van theatercollectief EELT
Een voorstelling vol poëtische beelden met nieuwe muziek
  
Met 26 studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Poolse arbeidsmigranten en buurtbewoners
Locatie: de monumentale Dionysiuskerk in Tilburg, Goirkestraat 68.

_________

Celliste Jacqueline Hamelink speelde onvermijdelijk tot in de harten van het publiek.
Karlijne van der Kooij deed de bewegingsregie, Monique Zijp concept en artistieke leiding, Aart Strootman compositie, Roderick Lijftogt en Patrick van Berkel uitvoering sculptuur en techniek, Reg Gruson geluidstechniek en beeld.
Bedankt allemaal en bedankt Joost, Betti en Bregje van de Cultuurnacht!
En nu is deze prachtige voorstelling klaar om als participatieproject met nieuwe deelnemers uitgevoerd te worden op religieuze locaties.
EELT wil graag kerken, die te leeg of te eenzaam zijn en misschien kil tot in de kern van de pilaren, vullen met warmte, spiritualiteit, nieuw leven en creativiteit samen met mensen uit de omgeving: een koor, buurtbewoners, parochianen, schooljeugd.
Als je zo’n plek weet die dat nodig heeft, laat het ons weten!
__________